5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Dort “Střecha” z piškotového těsta je lahodná delikatesa, která kombinuje jemnost a sladkost v každém kousku. Tyto trojúhelníčky ve tvaru střechy jsou snadným a chutným dezertem, piškotové těsto je máčené v čokoládě a dochucené kokosem. Jsou ideální pro všechny příležitosti – rychlé na přípravu a neuvěřitelně chutné.

Základem tohoto receptu na dezertu Střecha je nadýchané piškotové těsto, které se připravuje z vajec, cukru a vanilkového cukru, doplněné o kapku oleje a mléka pro extra jemnost. Dvě sklenice mouky s práškem do pečiva dodávají těstu potřebnou strukturu. Jakmile je piškot upečen a vychladnutý, krájí se na trojúhelníky, které se následně máčejí v lahodné čokoládové omáčce. Tato omáčka, připravená z mléka, cukru, kakaa a kousku čokolády na vaření, dodává dortu jemně hořkou čokoládovou chuť, která se skvěle doplňuje s sladkostí piškotu. Finální dotek tvoří sypání kokosovou moučkou, která přidává exotický nádech

TIP: Střechu jsme již pekli také jako kombinaci krému a polevy s rumovo-pomerančovou esencí nebo jsme připravili střechu z listového těsta plnou krému a šlehačky – krásný originální recept. A také Střecha plná čokoládového krému.

Tipy na vylepšení Dortu Střecha:

  • Pokud chcete, můžete přidat do omáčky trochu rumu pro výraznější chuť.
  • Použijte tmavší čokoládu pro intenzivnější chuť.
  • Můžete přidat do těsta kousky čokolády nebo ořechů pro extra texturu.
Zdroj obrázku: Jednostavna kuhinja, Vykrajování střechy z hotového korpusu

Recept na dort piškotový dort Střecha, máčený v čokoládě s kokosem

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 10 porcí
Trojúhelníčky z piškotu namočené v čokoládové omáčce a obalené v kokosu – neodolatelný dezert střecha

Potřebné vybavení

  • Plech nebo formu
  • Menší hrnec

Suroviny

Na piškot:

  • 4 vejce
  • 1 sklenice cukru (200 ml)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • ½ sklenice oleje (100 ml)
  • ½ sklenice mléka (100 ml)
  • 2 sklenice hladké mouky (400 ml)
  • 1 balíček prášku do pečiva

Na čokoládovou polevu:

  • 2 sklenice mléka (400 ml)
  • ½ sklenice cukru (100 ml)
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 50 g čokolády na vaření

Na dokončení:

  • 100 g kokosové moučky

Postup 

  • Nejprve připravíme piškot. Ve velké míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do světlé pěny.
  • Přidáme olej a mléko a znovu promícháme. Poté postupně vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Těsto nalijeme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 25–30 minut, dokud není piškot upečený.
    Dort střecha - těsto

    Zdroj obrázku:
    Jednostavna kuhinja, Těsto připravené na pečení

  • Mezitím připravíme čokoládovou omáčku. V hrnci zahřejeme mléko s cukrem, kakaovým práškem a čokoládou, dokud se čokoláda nerozpustí a směs není hladká.
  • Upečený piškot necháme vychladnout a poté ho nakrájíme na trojúhelníčky.
  • Každý trojúhelníček namáčíme do teplé čokoládové omáčky a následně obalíme v kokosové moučce.
    Dort střecha - obalování

    Zdroj obrázku:
    Jednostavna kuhinja, Obalování jednotlivých kousků

  • Trojúhelníčky podáváme jako lahodný dezert.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, dort střecha, kokos, piškot, piškotové těsto



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest