Jste v té situaci, kdy už také nevíte, co udělat k večeři? Už se tím dál netrapte a upečte tuto dokonalou bramborovou roládu se sýrem. Je velmi jednoduchá, ale nesrovnatelně chutná díky náplni z mletého hovězího masa a zelenině.

Uvařte večeři nebo oběd pro celou rodinu během chvíle. Zapečená, Plněná bramborová roláda s čedarem a hovězím masem je unikátní položkou na vašem dnešním menu. Roláda vypadá skvěle už když ji vytáhnete z trouby. Dozlatova upečená a voňavá, všem se začnou okamžitě sbíhat sliny. Celou roládu pečeme na dvakrát, nejdříve 30 minut, poté 10 minut. Nebojte se ale, že by jste ji nezvládli, je opravdu snadná. Sýr můžete použít jakýkoliv máte doma, my použijeme čedar. Totéž platí o masu, nemusí být čistě hovězí, pokud máte doma mix, bude vhodné také.

Postup přípravy a ingredience na zapečenou roládu

Začněte tím, že si připravíte plech vyložený pečícím papírem, na který rovnoměrně rozprostřete nastrouhaný sýr čedar a vedle sebe pěkně naaranžujte plátky brambor. Brambory osolte a potřete rostlinným olejem, poté je pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 30 minut. Mezitím si na pánvi s trochou oleje orestujte mleté hovězí maso, dokud nezhnědne. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zelenou papriku, po chvíli vmíchejte prolisovaný česnek, rajčatový protlak a chvíli povařte na mírném ohni. Ochuťte feferonkou, kmínem, tymiánem a solí, nakonec vmíchejte jemně nakrájenou petrželku.

Po uplynutí 30 minut vyndejte brambory z trouby, posypte je další vrstvou sýra a rovnoměrně rozetřete připravenou masovou směs s rajčaty a zeleninou. Vše znovu posypte sýrem a srolujte do ruličky. Roládu posypte ještě trochou sýra a petrželky a pečte dalších 10 minut na 200°C, dokud nebude roláda krásně zapečená.

Zdroj obrázku: Enfes Yemek Tarifleri, Recept na bramborovou roládu s hovězím masem.

Recept na zapečenou bramborovou roládu s hovězím masem, sýrem a zeleninou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas vaření 40 minut
Porcí 4 porce
Pečeme roládu plněnou hovězím masem a zeleninou, délka pečení 40 minut.

Potřebné vybavení

  • 1 Plech
  • 1 Pánev

Suroviny

Ingredience na roládu

  • 900 g Velkých brambor
  • 300 g Sýra (Čedar)
  • 2 lžíce Rostlinného oleje
  • 4 g Soli

Ingredience na masovou náplň

  • 500 g Mletého hovězího masa
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Zelené papriky
  • 3 stroužky Česneku
  • 2 lžíce Rostlinného oleje
  • 2 lžíce Kečupu
  • 1 lžička Rajčatového protlaku
  • 4 stonky Naťové petržele
  • Sůl, černý mletý pepř, kmín, tymián a červená paprika

Postup 

  • Dáme si předehřát troubu na 200°C.
  • Nejdříve si oloupané velké brambory nakrájíme na cca 3-5mm silné plátky.
  • Poté si vyložíme plech pečícím papírem a 2/3 nastrouhaného sýra po celé ploše plechu rozprostřeme.
  • Následně nakrájené plátky brambor vyskládáme na celou pluchu sýra tak, aby se vždy částečně překrývaly, jako na fotografii.
    Následně nakrájené plátky brambor vyskládáme na celou pluchu sýra tak, aby se vždy částečně překrývaly, jako na fotografii.

    Zdroj obrázku: Enfes Yemek Tarifleri, Následně nakrájené plátky brambor vyskládáme na celou pluchu sýra tak, aby se vždy částečně překrývaly, jako na fotografii.

  • Brambory osolíme a potřeme olejem.
  • Dáme péct do předehřáté trouby na 30 minut.
  • Mezitím si na pánvi rozpálíme olej a vložíme mleté maso.
  • Maso restujeme a mícháme.
  • Přidáme nakrájenou cibuli a papriky. Vše dobře promícháme.
    Přidáme nakrájenou cibuli a papriky. Vše dobře promícháme.

    Zdroj obrázku: Enfes Yemek Tarifleri, Následně, Přidáme nakrájenou cibuli a papriky. Vše dobře promícháme.

  • Přidáme prolisovaný česnek, kečup a rajčatový protlak. Opět promícháme.
  • Ochutíme veškerým kořením včetně soli. Pokud máme rádi pikantní, přidáme také chilli vločky. Zamícháme.
  • Jakmile je maso hotové, odstavíme z plotny.
  • Upečené brambory posypeme zbytkem sýra a přidáme masovou směs., kterou rovnoměrně uhladíme.
  • Srolováním brambor vytvoříme roládu a pokud ještě máme sýr, posypeme povrch rolády sýrem a nasekanou petrželkou.
    Srolováním brambor vytvoříme roládu a pokud ještě máme sýr, posypeme povrch rolády sýrem a nasekanou petrželkou.

    Zdroj obrázku: Enfes Yemek Tarifleri, Následně, Srolováním brambor vytvoříme roládu a pokud ještě máme sýr, posypeme povrch rolády sýrem a nasekanou petrželkou.

  • Dáme péct do stále vyhřáté trouby na ještě 10 minut.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Pečení, Večeře
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: brambory, hovězí mleté maso, masová roláda, roláda, sýr, zelenina, zepečená roláda
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest