5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Plněný pstruh je jedním z nejchutnějších a nejvýživnějších pokrmů, které můžete připravit doma. Tato ryba je známá svou jemnou chutí a masem bohatým na bílkoviny a omega-3 mastné kyseliny. Plněný pečený pstruh je pokrm, který zaujme svou kombinací jemné rybí chuti a bohaté nádivky. V našem receptu jsme použili směs brambor, cibule, špenátu a koření, což dodává rybě lahodnou a vyváženou chuť.

Proces přípravy začíná omytím a očištěním pstruha

Nejdříve rybu omyjeme a zbavíme nečistot a následně plníme připravenou nádivkou. Brambory, které jsou nejprve oloupané, nakrájené na kostičky a uvařené, tvoří základ nádivky. Směs je poté obohacena o čerstvý špenát a cibuli, které se jen krátce spaří a promísí s ostatními ingrediencemi jako je paprika, petržel, majoránka, sůl a pepř. Plněný pstruh je pak pečený v troubě, což mu dodá dokonalou křupavou kůrku díky strouhance, která je posypaná na vrcholu.

Nepřehlédněte: Přidejte se do naší skupiny na skvělé inspirace z kuchyně na Nejlepší recept roku

Jaké víno se hodí ke pstruhovi?

K tomuto lahodnému pokrmu se dokonale hodí lehké a svěží bílé víno, které podtrhne jemnou chuť ryby a harmonizuje s nádivkou. Ideální volbou by mohlo být suché Sauvignon Blanc, které je známé pro své svěží, citrusové a bylinkové tóny. Také Ryzlink rýnský s jemnými ovocnými tóny a lehkou kyselinkou by mohl být skvělým společníkem k plněnému pečenému pstruhovi. Tato vína podpoří chuť a také dodají jídlu elegantní a sofistikovaný nádech.

Obrázek: slovakcooking, Recept na lahodného plněného pstruha

Recept na pečeného pstruha s nádivkou, neotřelá chuť na vašem stole

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 1 hodina 5 minut
Porcí 2 kusy
Pstruh s náplní, velmi chutná a originální večeře pro celou rodinu. Zdravá ryba na Vašem talíři.

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Plech na pečení

Suroviny

  • 2 kousky pstruha
  • 3 brambory
  • 1 cibule
  • hrst špenátu, čerstvé petrželky
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce papriky
  • sůl, pepř, strouhanka
  • olivový olej
  • citrónová šťáva

Postup 

  • Oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte brambory, dokud nejsou měkké.
  • Umyjte dva kusy pstruha.
    Dva pstruzi

    Obrázek: slovakcooking, Čerstvé ryby pro přípravu plněného pstruha

  • Pomocí nože přejeďte proti kůži ryby, abyste odstranili šupiny.
  • Rozřízněte břišní dutinu, vyjměte vnitřní orgány a žábry, a důkladně omyjte vnitřek ryby.
    Kuchání pstruha

    Obrázek: slovakcooking, Plněný pstruh – kuchání

  • Rozřízněte rybu podél páteře a odstraňte páteř a kosti. Poté sešijte břišní dutinu.
    Sešívání pstruha

    Obrázek: slovakcooking, Plněný pstruh – sešívání břišní dutiny

  • Rychle spařte špenát a smíchejte ho s najemno nakrájenou cibulí.
    Příprava náplně do pstruha

    Obrázek: slovakcooking, Plněný pstruh – náplň

  • Přidejte vařené brambory, papriku, petržel, majoránku, olej, sůl a pepř podle chuti. Vše dobře promíchejte.
    Náplň do pstruha s bramborami

    Obrázek: slovakcooking, Plněný pstruh – brambory do náplně

  • Položte pstruha na vymazaný pekáč.
  • Naplňte břišní dutinu připravenou nádivkou a lehce sešijte vršek ryby.
    Naplnění pstruzi

    Obrázek: slovakcooking, Plněný pstruh – s náplní v troubě

  • Posypte vršek ryby strouhankou.
  • Přikryjte rybu alobalem a vložte do trouby předehřáté na 190°C.
  • Pečte po dobu 45 minut.
  • Upečeného pstruha opatrně přendejte na talíř.
  • Zbylou nádivku krátce orestujte a podávejte jako přílohu.
  • Pstruha můžete před podáváním pokapat citronovou šťávou.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Americká
Klíčové slovo: nádivka, pečená ryba, plněný pstruh, pstruh, ryba


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest