5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pro milovníky jednoduchých a chutných pokrmů, vhodných například na romantickou večeři, je tu skvělá kombinace batátových hranolek a marinované krkovičky. Plátky krkovičky se marinují v oleji, česneku, pepři, soli a medu, a poté se rychle opékají na pánvi do zlatova. Mezitím si připravíte křupavé batátové hranolky, které po vysušení pečete v troubě dozlatova.

Michal B. – Krkovička a batátové hranolky

Recept na Přírodní krkovičku s batátovými hranolky

Autor receptu: Michal Běhounek
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 2 porce
Tento recept je jednoduchý na přípravu, přesto plný výrazných chutí, a ideální na servírování s domácím kečupem nebo jiným oblíbeným dipem. Po vyzkoušení každý uzná, že i takto málo surovin dokáže vykouzlit nezapomenutelný pokrm.

Potřebné vybavení

  • Grilovací pánev
  • Plech na pečení
  • Pečící papír
  • Pánev

Suroviny

  • 4 středně velké batáty
  • 2 plátky krkovičky (1 plátek – cca 200 g)
  • Sůl – 1 lžička
  • Pepř – ½ lžičky
  • Sušený česnek – 1 lžička
  • Med – ½ polévkové lžíce
  • Slunečnicový olej – 1 polévková lžíce

Postup 

  • Plátky krkovičky očistíme od šlach.
  • Na plátky masa dáme ½ polévkové lžíce slunečnicového oleje, lžičku soli, ½ lžičky pepře, lžičku sušeného česneku a polévkovou lžíci rozpuštěného medu.
  • Směs koření a medu promícháme s masem a necháme půl hodiny marinovat.
  • Mezi tím si oloupeme 4 středně velké batáty.
  • Oloupané batáty nakrájíme na hranolky zhruba o průměru 1 až 1,5 cm.
  • Takto vzniklé hranolky vysušíme otřením do čisté kuchyňské utěrky.
  • Pečící papír vložíme na větší pekáč, dále na něj položíme hranolky, které potřeme zbytkem slunečnicového oleje.
  • Pekáč vkládáme do předem rozpálené trouby na 200 stupňů celsia a pečeme zhruba 25 min dozlatova.
  • Po půl hodině vyndáme naloženou krkovičku a vložíme na rozpálenou pánev bez oleje či jiného tuku.
  • Maso takto pečeme 2 minuty na každé straně, a tento postup zopakujeme 2x, dokud nevznikne zlatavá kůrka.
  • Po upečení necháme maso pár minut vystydnout a podáváme s hranolky.
  • Dle chuti můžeme přidat např. domácí kečup.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Ke krkovičce a batátovými hranolkami se skvěle hodí kečup, majonéza případně dip. Prohlédněte si recepty na domácí přípravu:
Autor: Michal Běhounek
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: Batátové hranolky, Batáty, Krkovička, Přírodní krkovička


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest