Pro milovníky jednoduchých a chutných pokrmů, vhodných například na romantickou večeři, je tu skvělá kombinace batátových hranolek a marinované krkovičky. Plátky krkovičky se marinují v oleji, česneku, pepři, soli a medu, a poté se rychle opékají na pánvi do zlatova. Mezitím si připravíte křupavé batátové hranolky, které po vysušení pečete v troubě dozlatova.

Recept na Přírodní krkovičku s batátovými hranolky
Tento recept je jednoduchý na přípravu, přesto plný výrazných chutí, a ideální na servírování s domácím kečupem nebo jiným oblíbeným dipem. Po vyzkoušení každý uzná, že i takto málo surovin dokáže vykouzlit nezapomenutelný pokrm.
Potřebné vybavení
- Grilovací pánev
- Plech na pečení
- Pečící papír
- Pánev
Suroviny
- 4 středně velké batáty
- 2 plátky krkovičky (1 plátek – cca 200 g)
- Sůl – 1 lžička
- Pepř – ½ lžičky
- Sušený česnek – 1 lžička
- Med – ½ polévkové lžíce
- Slunečnicový olej – 1 polévková lžíce
Postup
- Plátky krkovičky očistíme od šlach.
- Na plátky masa dáme ½ polévkové lžíce slunečnicového oleje, lžičku soli, ½ lžičky pepře, lžičku sušeného česneku a polévkovou lžíci rozpuštěného medu.
- Směs koření a medu promícháme s masem a necháme půl hodiny marinovat.
- Mezi tím si oloupeme 4 středně velké batáty.
- Oloupané batáty nakrájíme na hranolky zhruba o průměru 1 až 1,5 cm.
- Takto vzniklé hranolky vysušíme otřením do čisté kuchyňské utěrky.
- Pečící papír vložíme na větší pekáč, dále na něj položíme hranolky, které potřeme zbytkem slunečnicového oleje.
- Pekáč vkládáme do předem rozpálené trouby na 200 stupňů celsia a pečeme zhruba 25 min dozlatova.
- Po půl hodině vyndáme naloženou krkovičku a vložíme na rozpálenou pánev bez oleje či jiného tuku.
- Maso takto pečeme 2 minuty na každé straně, a tento postup zopakujeme 2x, dokud nevznikne zlatavá kůrka.
- Po upečení necháme maso pár minut vystydnout a podáváme s hranolky.
- Dle chuti můžeme přidat např. domácí kečup.
Poznámky
Ke krkovičce a batátovými hranolkami se skvěle hodí kečup, majonéza případně dip. Prohlédněte si recepty na domácí přípravu:
- Domácí kečup podle našeho receptu
- Domací majonéza nebo tatarská omáčka
Nejlepší recepty z kuchyně
Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší recepty z kuchyně!