Tak takový je koláč s ananasem, ořechy a kokosem. Ale nebojte, škaredý je pouze podle názvu, ve skutečnosti je to koláč s kouzlem obyčejnosti vonící po domově. A proč se mu teda říká ošklivý nebo škaredý? Protože na první pohled možná neuchvátí a mnozí si řeknou „tohle teda na výstavu není“. Ale…právě za ošklivostí se skrývá ten král mezi mokrými koláči, vláčný, aromatický a slaďoučký, že jediný důvod, proč se mu říká škaredý je ten, že zmizí dřív, než ho stihnete přikrášlit a nazdobit.

Tahle buchta je rychlá na přípravu, vlhká kvůli ananasu, který se používá i se šťávou, krásně voňavá po kokosu, snadná na přípravu, nepotřebuje žádné šlehání ani kynutí, prostě jen smíchat, vylít na plech a upéct.

Recept na „vošklivý“, ale neodolatelný koláč

Ingredience potřebné na přípravu krále mezi mokrými koláči

Těsto

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 2 lžičky sody Bicarbony
  • 1 velká plechovka ananasu nebo broskví
  • 2 vejce
  • citronová kůra

Poleva

  • 1 smetana ke šlehání
  • 100 g másla
  • 100 g mletých ořechů
  • 100 g kokosu
  • 180 g cukru

Postup přípravy škaredých řezů

Upečte si rozlitý koláč, který se jmenuje škaredý
Foto: cooky.cz, Recept na Vošklivej, ale neodolatelnej král mezi mokrými koláči

1. Všechny ingredience na těsto i se šťávou z kompotu smícháme v misce a nalijeme na plech vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou nebo kokosem.

2.Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů cca půl hodiny.

3. Během pečení si připravíme polevu. Ingredience na polevu smícháme a vaříme 3 minuty. Polevu vylijeme na ještě teplý korpus.

4. Na závěr buchtu posypeme kokosem.

Upečte si rozlitý koláč, který se jmenuje škaredý
Foto: cooky.cz, Recept na Vošklivej, ale neodolatelnej král mezi mokrými koláči

Ať máte doma jen ananasový kompot a zbytek kokosu z cukroví, nebo vám došla fantazie, toto je buchta, která vás zachrání.

Obrázek receptu na Nanukové řezy jako chuťový výlet do dětství

Nanukové řezy jako z obrázku: Chuťový výlet do dětství

Obrázek receptu na Tříbarevné Mrože s jahodami a čokoládovou polevou

Tříbarevné řezy mrož s jahodami a čokoládovou polevou

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest