Tato kombinace čerstvého ovoce, jemného a křehkého těsta a zakysané smetany nám přináší opravdu skvělou chuť dezertu. Když ještě přidáme Salko místo cukru, vznikne nám zákusek, kterému nejde odolat.

Zkuste dezert upéct z jakéhokoliv bobulovitého ovoce, zkuste jahody, maliny, směs černého a červeného rybízu. Je tak snadný a chutný, že si recept určitě uložíte a dezert se stane vašim oblíbeným nejen v létě, kdy na zahrádkách dozrává ovoce vhodné právě na tento ovocný moučník.

Recept na Křehký koláč s ovocem, zakysanou smetanou a kondenzovaným mlékem

Ingredience na přípravu těsta

  • 200 g mouky
  • 1 kávová lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 100 g změklého másla

Ingredience na náplň

  • 100 g zakysané smetany
  • 100 Salka
  • 100 g kukuřičného škrobu
  • 300 g bobulovitého ovoce (černý a červený rybíz, jahody, maliny, ostružiny)

Postup

1. V misce vyšleháme máslo s vejcem, cukrem a solí do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a zamícháme, ručně vytvoříme hladké jemné těsto.

Vypracujeme těsto.
Zdroj: vkusnyichennel, Vypracujeme těsto.

2. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem tak, aby byly vystlané i boční stěny plechu.

3. Těsto rukama navrstvíme na celý plech, i po stranách plechu.

Těsto umístíme na plech.
Zdroj: vkusnyichennel, Těsto umístíme na plech.

4. Ovoce jemně promícháme se škrobem a nasypeme na těsto, vrstva ovoce by měla být silná 1,5 cm.

Ovoce smícháme se škrobem.
Zdroj: vkusnyichennel, Ovoce smícháme se škrobem.

5. Vidličkou zatlačíme okraje těsta a pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 minut. Po upečení necháme zcela vychladnout.

Ovoce se škrobem navrstvíme na těsto a upečeme v troubě.
Zdroj: vkusnyichennel, Ovoce s škrobem navrstvíme na těsto a upečeme v troubě.

6. V misce smícháme zakysanou smetanu se Salkem, řádně promícháme.

Zakysanou smetanu smícháme se Salkem.
Zdroj: vkusnyichennel, Zakysanou smetanu smícháme se Salkem.

7. Na vychladnutý koláč nalijeme směs zakysané smetany a Salka. Směs rozetřeme stěrkou a zarovnáme.

Polevuzarovnáme na vychlazený koláč.
Zdroj: vkusnyichennel, Polevu zarovnáme na vychlazený koláč.

8. Dezert necháme odležet v lednici zhruba 3 hodiny a poté krájíme na kostky.

Dáme na 3 hodiny do lednice a krájíme na kostky.
Zdroj: vkusnyichennel, Dáme na 3 hodiny do lednice a krájíme na kostky.

Podáváme vychlazený a výborným doplňkem bude určitě černá káva anebo kvalitní černý čaj. Tímto pohoštěním určitě nikoho neurazíte. Je to lahůdka.

Obrázek receptu na Ovocný pudinkový řez

Ovocné pudinkové řezy – rychlé pohoštění

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest