Ideální recept hned z několika důvodů. Tento slaný koláč je v první řadě dokonalou ukázkou šetření a neplýtvání jídlem. Je přesně určený pro ty z vás, kterým například z minulého dne zbyla bramborová kaše a nevíte co s ní. Přidáte pár běžných surovin a vykouzlíte výbornou a jednoduchou večeři pro celou rodinu. Celý pokrm je skvělá a chutná večeře, ale také zajímavá příloha. Hodí k mnoha dalším jídlům včetně různých druhů masa. Vzhledem k neutrální chuti použijte jakákoliv oblíbená dochucovadla a koření, která máte rádi.

Recept na slaný koláč z bramborové kaše

Ingredience pro přípravu

  • 200 g bramborové kaše
  • 1 vejce
  • 50 g mouky
  • 40 g nastrouhaného sýra
  • 15 g zelené cibulky
  • sůl a černý mletý pepř
  • chilli paprička
  • rostlinný olej

Postup přípravy

1. Bramborovou kaši si promícháme s vejcem.

Bramborovou kaši si promícháme s vejcem.
Zdroj obrázku: Helly’s Simple Recipe, Bramborovou kaši si promícháme s vejcem.

2. Přidáme mouku a opět dobře zamícháme.

3. Dále si přidáme nastrouhaný sýr dle vlastního výběru, klidně můžete zkombinovat i více druhů sýra.

Dále si přidáme nastrouhaný sýr dle vlastního výběru, klidně můžete zkombinovat i více druhů sýra.
Zdroj obrázku: Helly’s Simple Recipe, Dále si přidáme nastrouhaný sýr dle vlastního výběru, klidně můžete zkombinovat i více druhů sýra.

4. Nakrájíme si nadrobno cibulku a také přidáme ke kaši.

Nakrájíme si nadrobno cibulku a také přidáme ke kaši.
Zdroj obrázku: Helly’s Simple Recipe, Nakrájíme si nadrobno cibulku a také přidáme ke kaši.

5. Osolíme, opepříme a pokud chceme, můžeme přidat nakrájenou chilli papričku.

6. Dobře promícháme a na pánvi si rozpálíme malé množství oleje.

7. Na rozehřátý olej dáme celou bramborovou kaši a vytvarujeme jakýsi koláč.

Na rozehřátý olej dáme celou bramborovou kaši a vytvarujeme jakýsi koláč.
Zdroj obrázku: Helly’s Simple Recipe, Na rozehřátý olej dáme celou bramborovou kaši a vytvarujeme jakýsi koláč.

8. Smažíme pod pokličkou cca 5 minut, otočíme a smažíme dalších 3 – 5 minut.

Historie a kulturní kontext

Bramborová kaše je oblíbená na celém světě. Mnoho regionálních variací z ní dělá metropolitní pokrm. Konkrétně pečená bramborová kaše, která je ideálně zkombinovaná křupavou krustou a krémovou texturou, je komfortní jídlo v mnoha světových kuchyních.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest