5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tyto Raffaello řezy jsou inspirovány oblíbenými kokosovými bonbony Raffaello. Díky lehkému těstu z bílků a žloutků, kokosovým vločkám a sladkému kondenzovanému mléku jsou tyto řezy neodolatelně jemné a krémové. Tento dezert je ideální na oslavy, jelikož je vizuálně velmi poutavý.

Tyto lahodné řezy kombinují nadýchaný piškotový základ s exotickou chutí kokosu a jemnou krémovou vrstvou. Příprava začíná šlehaním bílků do pevného sněhu, což je klíčem k lehké a vzdušné konzistenci těsta. Do něj se přidávají žloutky, cukr, mouka a kokosové vločky. Ty vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Po upečení při 160-170 stupních po dobu 20 minut se řezy nechají vychladnout, aby na ně mohla přijít vrstva krému z husté smetany, kondenzovaného mléka a vanilky. Tento krém dodává řezům jemnost a sladkost, která připomíná oblíbené kokosové pralinky. Každý kousek Raffaello řezu je jako malý luxus, který vás přenese do světa jemných a rafinovaných chutí.

Zdroj obrázku: Rychlé a chutné, Řezy Raffaello

Recept na kokosové Raffaello řezy s mandlemi

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 10 porcí
Jemné a sladké řezy s kokosem a kondenzovaným mlékem, ideální na každou příležitost

Potřebné vybavení

  • Ruční šlehač
  • Plech
  • Forma na pečení

Suroviny

Ingredience na těsto

  • 100 g mouky
  • 100 g cukru
  • 6 bílků
  • 3 vaječné žloutky
  • 80 g kokosových vloček

Ingredience na krém

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 100 g kondenzovaného mléka
  • vanilkový cukr nebo extrakt

Postup 

  • Nejprve vyšlehejte bílky do tuhé pěny. Postupně přidávejte cukr a šlehejte, dokud směs nebude pevná a lesklá.
  • Poté postupně přidejte žloutky a jemně vmíchejte mouku a kokosové vločky.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřete.
  • Pečte v předehřáté troubě na 160–170 °C po dobu 20 minut.
  • Mezitím si připravte krém. Smíchejte smetanu ke šlehání, kondenzované mléko a vanilkový cukr nebo extrakt. Krém vyšlehejte do tuhé konzistence.
    Těsto na řezy

    Zdroj obrázku: Rychlé a chutné, Řezy s kokosem

  • Po upečení nechte těsto vychladnout. Poté rovnoměrně potřete krémem.
    Raffaello řezy

    Zdroj obrázku: Rychlé a chutné, Jednotlivé vrstvy řezů

  • Nakrájejte na řezy a můžete servírovat.
  • Ozdobte kokosem nebo mandlovými plátky podle chuti.
    Raffaello řezy

    Zdroj obrázku: Rychlé a chutné, Servírování Raffaello řezů

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Mezinárodní
Klíčové slovo: cukr, kokos, kondenzované mléko, mandle, rafaelo řezy, řezy na plech
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest