Langoš se sýrem a kečupem nebo zakysanou smetanou všichni známe. Ale co si takhle naplnit langoš kvalitní selskou klobásou? Opravdu pochoutka.
Plněné langoše můžete samozřejmě naplnit čímkoliv, ale dobrá klobása má v některých kuchyních svoji tradici. Doporučujeme použit opravdu tvrdší typ klobásy, kdo má rád pikantní, tak klidně paprikovou klobásu.
Příprava plněného langoše oproti běžnému
Nejprve zahřejte mléko, rozpusťte v něm cukr a droždí a nechte na teplém místě. Poté smíchejte mouku se solí a přidejte vzešlé droždí. Těsto dobře propracujte, dokud není hladké, potřete ho olejem, zakryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Mezitím nakrájejte klobásu na tenké plátky. Z vykynutého těsta oddělujte malé kousky a na naolejovaném talíři je roztáhněte do tenkého plátu. Na jednu polovinu každého plátu položte kolečka klobásy, přehněte na polovinu a okraje důkladně stiskněte. Smažte langoše v předehřáté pánvi s dostatečným množstvím oleje po dobu 1-2 minut na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé. Hotové langoše podávejte s česnekovou omáčkou a zakysanou smetanou.
Recept na langoše plněné klobásou
Potřebné vybavení
- 1 Mísa
- 1 Pánev
Suroviny
- 500 g Mouky
- 250 ml Mléka
- 25 g Čerstvého droždí
- 2 lžičky Soli
- 1 lžička Cukru
- 2 lžíce Oleje
- 1 ks Klobásy (ideálně tvrdé)
- Zakysaná smetana
- Česnek
Postup
- Připravíme si kvásek tak, že do vlažného mléka přidáme cukr a droždí.
- Na teplém místě necháme vzejít.
- Přidáme mouku a sůl.
- Prohněteme.
- Těsto potřeme olejem a dáme zakryté utěrkou kynout na teplé místo, aby zdvojnásobilo svůj objem.
- Mezitím si nakrájíme na kolečka klobásu.
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na langoše plněné selskou klobásou.
- Naolejujeme si ruce a těsto natrháme na menší kusy.
- Vyrobíme placky a na polovinu dáme nakrájenou klobásu.
- Mírně přimáčkneme klobásu do těsta.
- Zavřeme v kapsu.
- Rozpálíme si olej na pánvi a smažíme z každé strany 1 – 2 minuty dozlatova.
- Podáváme se zakysanou smetanou dochucenou česnekem.