5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Langoš se sýrem a kečupem nebo zakysanou smetanou všichni známe. Ale co si takhle naplnit langoš kvalitní selskou klobásou? Opravdu pochoutka.

Plněné langoše můžete samozřejmě naplnit čímkoliv, ale dobrá klobása má v některých kuchyních svoji tradici. Doporučujeme použit opravdu tvrdší typ klobásy, kdo má rád pikantní, tak klidně paprikovou klobásu.

Příprava plněného langoše oproti běžnému

Nejprve zahřejte mléko, rozpusťte v něm cukr a droždí a nechte na teplém místě. Poté smíchejte mouku se solí a přidejte vzešlé droždí. Těsto dobře propracujte, dokud není hladké, potřete ho olejem, zakryjte a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Mezitím nakrájejte klobásu na tenké plátky. Z vykynutého těsta oddělujte malé kousky a na naolejovaném talíři je roztáhněte do tenkého plátu. Na jednu polovinu každého plátu položte kolečka klobásy, přehněte na polovinu a okraje důkladně stiskněte. Smažte langoše v předehřáté pánvi s dostatečným množstvím oleje po dobu 1-2 minut na každé straně, dokud nejsou zlatavě hnědé. Hotové langoše podávejte s česnekovou omáčkou a zakysanou smetanou.

Zdroj obrázku: marcsireceptjei, Recept na langoše plněné selskou klobásou.

Recept na langoše plněné klobásou

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Smažení 2 minut
Celkový čas 22 minut
Porcí 4
Připravujeme langoše plněné selskou klobásou.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Pánev

Suroviny

  • 500 g Mouky
  • 250 ml Mléka
  • 25 g Čerstvého droždí
  • 2 lžičky Soli
  • 1 lžička Cukru
  • 2 lžíce Oleje
  • 1 ks Klobásy (ideálně tvrdé)
  • Zakysaná smetana
  • Česnek

Postup 

  • Připravíme si kvásek tak, že do vlažného mléka přidáme cukr a droždí.
  • Na teplém místě necháme vzejít.
  • Přidáme mouku a sůl.
  • Prohněteme.
  • Těsto potřeme olejem a dáme zakryté utěrkou kynout na teplé místo, aby zdvojnásobilo svůj objem.
  • Mezitím si nakrájíme na kolečka klobásu.
    Obrázek receptu na langoše plněné klobásou

    Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na langoše plněné selskou klobásou.

  • Naolejujeme si ruce a těsto natrháme na menší kusy.
  • Vyrobíme placky a na polovinu dáme nakrájenou klobásu.
  • Mírně přimáčkneme klobásu do těsta.
  • Zavřeme v kapsu.
  • Rozpálíme si olej na pánvi a smažíme z každé strany 1 – 2 minuty dozlatova.
  • Podáváme se zakysanou smetanou dochucenou česnekem.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Oběd, Večeře
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: česnek, česneková omáčka, klobása, langoš, plněný langoš



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest