Kuřecí prsa jsou výborná a snadno se kombinují s různými ingrediencemi. Když máte chuť na lehký, zdravý a chutný pokrm, který vás potěší pro svou jednoduchost, uvařte si tyto kuřecí prsa na restované zelenině.
Každý to známe, během pracovního týdnu máme málo volného času a hledáme pokrmy, co nás nezdrží příliš dlouho v kuchyni. V tu chvíli je tento pokrm v podobě kuřecích prsou restovaných na zelenině, tou správnou volbou. Jak se říká “zabijete více much jednou ranou” a to v podobě chutnosti, rychlosti a snadnosti pokrmu. A jako poslední třešnička tohoto jídla je, že je ještě k tomu zdravé. V horkých letních dnech vám nebudu v břiše ležet jako kámen.
Uvařte si s námi Kuřecí prsa na restované zelenině a napište nám, jak vám celé jídlo chutnalo.
Recept na kuřecí prsa na restované zelenině
Potřebné suroviny:
- 500 g kuřecích prsou
- bylinná sůl – Italské bylinky Kotanya
- 5 stroužků česneku nakrájené na plátky
- 2 chilli papričky (volitelné)
- 500 g oloupaných brambor (nakrájené na kostičky)
- 1 cuketa nakrájená na nudličky
- 100 g cherry rajčat (červené nebo oranžové)
- olivový olej
Postup přípravy kuřecích prsou na restované zelenině
1. Nejprve si okořeníme prsa, která si opečeme na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Prsa opékáme z obou stran (z každé strany cca 6 minut). Hotové prsa dáme stranou a přikryjeme alobalem.
2. V jiné pánvi si rozehřejeme olej a orestujeme česnek s chilli, jakmile začne česnek vonět přidáme brambory. Brambory restujeme dokud nezměknou, ideálně pod pokličkou. Jakmile jsou brambory měkké přidáme nakrájenou cuketu a cherry rajčata, jakmile cuketa ovadne a rajčata se prohřejou, máme hotovo. Vše ochutíme dle chuti bylinkovou solí nebo jen solí a pepřem.

Přírodní kuřecí řízky s pikantním nádechem pro milovníky ostřejších chutí
3. Prsa nakrájíme a můžeme servírovat.
Dobrou chuť.
Video recept na Kuřecí prsa na restované zelenině

Kuřecí prsa na způsob bažanta: Zapomenutá česká klasika, která stojí za oprášení

Kuřecí prsa zapečená v troubě s rajčaty a se sýrem: Rychlý oběd z jednoho pekáče
Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI