Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Toto jídlo je ideální pro ty, kdo mají rádi kombinaci šťavnatého masa, zeleniny a bohaté chuti rajčatového protlaku. Příprava tohoto pokrmu je snadná a výsledkem je lahodná večeře, která potěší každého u stolu.

Příběh začal, když jsem nechtěně nechala rozmrazit hovězí maso a bez plánů jsem se rozhodla improvizovat. Výsledné těstoviny s mletým masem, rajčaty, kořenovou zeleninou a bohatým vývarem mě příjemně překvapily svou chutí a univerzálností. Můžete použít různé druhy masa podle vlastních preferencí, ať už je to hovězí, vepřové, nebo drůbeží a vznikne vám tak vlasntí recept. Když se k tomu přidá strouhaný sýr jako parmazán, pokrm dostane ještě větší šmrnc. Ať už podáváte těstoviny horké nebo studené, vždy budou skvělou a hlavně rychlou volbou. I přes všechny kuchyňské katastrofy, jako je nefunkční trouba, se těstoviny s mletým masem staly vítězem večera.

A tak se obracím na své čtenáře s otázkou: jaký druh omáčky preferujete ke svým těstovinám? Nechte mi zprávu dole v komentářích…

Několik tipů na rozšíření receptu:

  • Čerstvé bylinky: Přidejte čerstvé nasekané bylinky jako bazalku, oregano nebo tymián.
  • Červené víno: Přidání trochu červeného vína do omáčky před přidáním vývaru dodá pokrmu bohatost a hloubku. Nechte víno několik minut vařit, aby se alkohol odpařil a zůstala jen chuť.
  • Sušená rajčata: Nakrájená sušená rajčata přidají omáčce intenzivní rajčatovou chuť.
  • Sýr s modrou plísní: Přidání trochu sýra s modrou plísní (např. gorgonzoly) na konci vaření dodá omáčce výraznou, krémovou chuť.
  • Chilli: Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte nasekanou čerstvou chilli papričku nebo sušené chilli vločky.
Zdroj obrázku: Pexels, Těstoviny na přípravu lahodné večeře

Recept na těstoviny s mletým masem

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 4 porce
Pokud máte rádi těstoviny s plnou chutí, určitě tento recept vyzkoušejte

Potřebné vybavení

  • Hrnec

Suroviny

  • 800 gramů mletého masa (hovězí nebo vepřové, případně jejich mix )
  • 1 litr vývaru
  • 100 mililitrů smetany
  • 100 gramů rajčatového protlaku
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 2 petržele
  • 3 stonky řapíkatého celeru
  • sůl, pepř

Postup 

  • Nejprve si oloupejte a nakrájejte cibuli na malé kostičky. Stejně tak oloupejte a nakrájejte mrkev, celer a kořen petržele.
  • V hrnci rozehřejte 3 lžíce oleje nebo másla. Přidejte cibuli, celer, petržel a mrkev.
  • Zeleninu smažte na mírném ohni, dokud cibule nezíská zlatavou barvu.
  • K zelenině přidejte mleté maso.
  • Jakmile maso zhnědne, přidejte vývar.
  • Nechte směs vařit na mírném ohni asi 20 minut, aby se všechny chutě dobře propojily.
  • Po 20 minutách přidejte smetanu a rajčatový protlak. Nezapomeňte omáčku dochutit solí a pepřem.
  • Zatímco se omáčka vaří, uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
  • Uvařené těstoviny smíchejte s připravenou omáčkou v hrnci.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Pokud nemáte po ruce vývar, můžete použít bujón nebo i vodu, ale vývar je lepší.
Cena: do 70 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: mleté maso, rajčatový protlak, těstovinový salát, těstoviny, těstoviny s masem
Nejlepší recepty z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest