Polévka ze zelených fazolek s pošírovaným vejcem je jedním z těch pokrmů, které v sobě spojují svěží chuť zeleniny a bohatou texturu vajíčka. Tato polévka je ideální pro jarní či letní měsíce, kdy jsou čerstvé zelené fazolky v sezóně. Polévka je lehká, ale díky pošírovanému vejci také výživná. Pojďme se podívat, jak ji připravit. Samozřejmě si ji snadno uvaříte ze zamražených fazolek během celého roku.

Zelené fazolky, které jsou bohaté na vitamíny, dodají polévce svěžest a jemně sladkou chuť. Zatímco pošírované vejce ji obohatí svou jemností a vláčností. Tento typ pošírování vajec může být pro někoho novinkou. Ale jakmile si osvojíte tento jednoduchý trik, zjistíš, že vejce takto připravená jsou dokonalým doplňkem nejen do polévek, ale i do dalších pokrmů.

Recept na polévku ze zelených fazolek

Ingredience pro přípravu

  • mladé fazolky (zelené/žluté)
  • 3 brambory
  • sůl
  • olej
  • hladká mouka
  • smetanu na vaření
  • cukr
  • ocet
  • kopr
  • vejce

Postup přípravy

1. Do přibližně 1,5 litru osolené vody si dáme vařit fazolky a nakrájené brambory.

2. Jakmile jsou fazolky a brambory měkké, připravíme si jíšku na zahuštění.

3. V pánvi si na rozpálíme trochu oleje a osmahneme 1 lžíci hladké mouky. Tu zalejeme přibližně 500 ml smetany na vaření.

4. Tuto domácí jíšku nalejeme do polévky, promícháme a necháme chvíli vařit.

5. Polévku dochutíme 1 lžící cukru a 2 lžícemi octa.

6. Nakonec si ještě nasekáme čerstvý kopr a připravíme pošírované vejce.

Tradiční fazolková polévka s pošírovaným vejcem.
Tradiční fazolková polévka s pošírovaným vejcem.

Příprava pošírovaného vejce

1. V hrnci si přivedeme k varu vodu s trochou octa.

2. Vejce si rozklepneme do mističky a jakmile se voda vaří, vejce vložíme opatrně do vroucí vody.

Pošírování vejce.
Pošírování vejce.

3. Po chvíli vaření velmi opatrně vejce otočíme, aby se bílek zatáhnul z obou stran.

4. Celková doba pošírování by neměla přesáhnout 3 minuty.

Zelené fazolky

Zelené fazolky jsou nejen chutné, ale také velmi zdravé a bohaté na živiny. Patří mezi zeleninu, která nabízí nízký obsah kalorií a současně je bohatá na vlákninu, vitamíny a minerály. Navíc se fazolky velmi snadno skladují v zamraženém stavu.

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest