Inspirovala nás paní Jaroslava F. na moučník, který oslní svou chutí a jednoduchostí přípravy. Tím moučníkem je tvarohová bublanina s marmeládou. Tento nadýchaný moučník je skvělý pro posezení s přáteli nebo jako sladká tečka po hlavním jídle, nebo jako dokonalá sladká svačinka do školních boxů.

Tvarohová bublanina je klasický dezert, který kombinuje jemnost tvarohu s ovocnou svěžestí marmelády. Tvaroh dodává bublanině krémovitou strukturu a jemnou chuť, zatímco marmeláda přináší osvěžující ovocný tón. Marmeláda krásně kontrastuje k tvarohu. Marmeládu můžete použít jakoukoliv máte rádi, ať už je to jahodová, malinová, meruňková či jiná oblíbená příchuť.

Recept na Tvarohovou bublaninu s marmeládou

Potřebné suroviny:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 4 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1,5 hrnku mléka
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 vanička měkkého tvarohu
  • 1 měkký tvaroh v alobalu smíchaný s 1 lžící moučkového cukru a 1 vejcem
  • jakoukoliv marmeládu (množství záleží na vaší chuti)

Postup:

1. Těsto na moučník: všechny suroviny (mouka, cukr, vejce, prášek do pečiva, mléko, olej a tvaroh ve vaničce) smícháme dohromady.

2. Těsto vylijeme do vymazaného pekáče a vysypaného moukou. Nyní budeme střídat lžíci tvarohové směsi (tvaroh v alobalu, moučkový cukr a vejce) a marmeládu. Pokud máte i čerstvé ovoce, můžete přidat ji ovoce – jako maliny, borůvky, jahody či meruňky. Případně můžete dát okapané kompotované ovoce nebo okapané rozmražené ovoce.

3. Nyní dáme moučník péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 30 minut.

Hotovo, necháme vychladnout a můžeme podávat.

Dobrou chuť.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest