5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Bezvadný recept na bublaninu ze sezónního ovoce s tvarohem. Tentokrát jsem použila třešně, které v kombinaci s tvarohovým těstem vytváří jednu z mých nejoblíbenějších kombinací chutí. Tento recept na bublaninu s tvarohem a ovocem je ideální pro každou příležitost. Kombinace jemného těsta, krémového tvarohu a čerstvého ovoce vytváří dokonalou harmonii chutí, která potěší každého milovníka sladkých dezertů.

Pro přípravu těsta budete potřebovat 3 vejce, 50 g másla, 100 g cukru, lžičku prášku do pečiva, špetku soli a 200 g mouky a ovoce – ideálně třešně. Na náplň si připravte další vejce, vanilku, 2 lžíce krupice, 110 g cukru, 200 g smetany a 400 g tvarohu. Začněte tím, že vyložíte plech pečicím papírem. Smíchejte vejce se solí a cukrem, přidejte měkké máslo a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech. Pak smíchejte tvaroh, smetanu a vejce do hladké směsi, přidejte cukr, krupici a vanilku a rozprostřete náplň na těsto. Nezapomeňte na ovoce a pečte při 180°C asi 35 minut.

Nepřehlédněte: přidejte se do skupiny pro inspirace na Nejlepší sladké recepty: koláče, buchty, dezerty, dorty.

Recept na jemnou tvarohovou bublaninu s třešněmi

Autor receptu: Jana Vévodová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 45 minut
Porcí 1 plech
Kalorie 2935
Jemný a chutný domácí dort na plech v podobě tvarohové bublaniny – sladká ovocná pochoutka, z letního ovoce – krok za krokem recept s obrázky

Potřebné vybavení

  • 1 Plech nebo jakákoliv forma na pečení Bublaniny

Suroviny

Ingredience na koláč

  • 3 vejce
  • 50 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 špetka soli
  • 200 g mouky

Ingredience na náplň

  • 1 vejce
  • Vanilka
  • 2 lžíce krupice
  • 110 g cukru
  • 200 g zakysané smetany
  • 400 g tvarohu
  • Ovoce (dle chuti)

Postup 

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vyložte pekáč (20×30 cm) pečicím papírem.
  • Ve velké míse rozšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem po dobu 3 minut.
    Třešňovo-tvarohová bublanina: jemný domácí koláč plný ovoce

    Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina

  • Přidejte změklé máslo a dobře promíchejte, dokud se směs nespojí.
  • V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji prosejte do vaječné směsi, dokud nevznikne homogenní těsto.
    Třešňovo-tvarohová bublanina: jemný domácí koláč plný ovoce

    Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina

  • Přeneste těsto do připraveného pekáče a rovnoměrně ho rozetřete.
    Třešňovo-tvarohová bublanina: jemný domácí koláč plný ovoce

    Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina

  • V další míse smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Přidejte vejce a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
  • Přidejte cukr, krupici a vanilku a opět dobře promíchejte.
    Třešňovo-tvarohová bublanina: jemný domácí koláč plný ovoce

    Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina

  • Náplň rovnoměrně rozetřete na těsto v pekáči.
    Třešňovo-tvarohová bublanina: jemný domácí koláč plný ovoce

    Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina

  • Nahoru přidejte kousky ovoce podle chuti.
  • Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, dokud náplň neztuhne a okraje nezezlátnou.
    Třešňovo-tvarohová bublanina: jemný domácí koláč plný ovoce

    Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina

  • Nechte koláč vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.
Uložit do Mé kuchařky
Autor: Jana Vévodová
Kalorie: 2935kcal
Cena: do 100 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bublanina, řezy na plech, třešně, třešňová bublanina, tvaroh, tvarohová bublanina, vanilka

Výživové hodnoty

Kalorie: 2935kcal | Sacharidy: 386g | Bílkoviny: 93g | Tuk: 116g | Nasycené tuky: 59g | Polynenasycené tuky: 8g | Mononenasycený tuk: 29g | Nenasycené tuky: 2g | Cholesterol: 948mg | Sodík: 1900mg | Draslík: 1139mg | Vláknina: 5g | Cukr: 228g | Vitamín A: 4006IU | Vitamín C: 2mg | Vápník: 677mg | Železo: 13mg



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest