Když se řekne “závitek”, hned si člověk vybaví něco výjimečného a chutného, co je připravené s péčí a láskou. Závitek z vepřové pečeně s bramborami a párkem je ideálním jídlem, které propojuje jemnost masa, výraznou chuť párku a lahodnou bramborovou přílohu. Je to pokrm, který se hodí jak na rodinný nedělní oběd, tak na speciální příležitosti, kdy chcete někoho potěšit poctivým, chutným jídlem. Jeho příprava není složitá, ale výsledek je více než lahodný.

Tento pokrm je také skvělým tipem na obměnu klasického pečeného masa. Závitky přidají na zajímavosti, zatímco brambory zůstanou tradiční a oblíbenou přílohou. Zkuste ho a nechte se okouzlit bohatou chutí a vůní, která se bude linout z trouby!

Recept na plněný závitek z vepřové pečeně

Délka pečení v troubě 1 h 30 minut.

Ingredience pro přípravu

  • vepřová pečeně
  • párky
  • slanina
  • brambory
  • sádlo
  • kysané zelí
  • nakládané okurky
  • hořčice
  • sůl
  • steakové koření
  • cibule
  • mrkev
  • pažitka

Postup přípravy

1. Omytou vepřovou pečení osušíme a nakrájíme na širší plátky.

2. Každý plátek do poloviny rozřízneme a skrze sáček nebo potravinářskou fólii naklepeme.

Maso naklepeme.
Zdroj obrázku: Ramider, Maso naklepeme.

3. Maso osolíme a posypeme steakovým kořením, které do masa vmasírujeme.

4. Kysané zelí scedíme a nakrájíme na kratší kusy. Následně ho v míse smícháme s na kolečka nakrájenými okurkami.

Kysané zelí promícháme s okurkou.
Zdroj obrázku: Ramider, Kysané zelí promícháme s okurkou.

5. Na plátky masa naneseme hořčici a na ni vedle sebe 2 plátky anglické slaniny.

6. Na slaninu dáme zelí a okurkou a do jeho prostředku uložíme párek.

7. Maso nyní srolujeme do závitku a upevníme pomocí špejle nebo párátka.

Maso srolujeme v závitek.
Zdroj obrázku: Ramider, Maso srolujeme v závitek.

8. V pekáči rozpálíme trochu sádla a do něj vložíme závitky, které zprudka orestujeme.

9. Poté k závitkům přidáme nakrájenou cibuli s mrkví a chvíli orestujeme.

Na pánev přidáme mrkev s cibulí.
Zdroj obrázku: Ramider, Na pánev přidáme mrkev s cibulí.

10. Vše podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme asi 1 hodinu a 30 minut.

11. Po 45 minutách závitky otočíme kvůli lepšímu propečení.

12. Po upečení vše vyndáme z pekáče a šťávu z masa trochu zredukujeme.

13. Předvaříme si brambory a na výpeku je osmažíme. Brambory dochutíme pažitkou.

Předvařené brambory orestujeme ve výpeku.
Zdroj obrázku: Ramider, Předvařené brambory orestujeme ve výpeku.

14. Závitky podáváme se zeleninou a bramborami politými výpekem.

Udělejte radost svému muži

Příprava závitků z vepřové pečeně s bramborami a párkem je takovým malým rituálem, který vám přinese nejen radost z vaření, ale především z výsledku. Tento recept spojuje jednoduchost s chutí, která nikdy neomrzí. Vepřová pečeně je krásně šťavnatá a díky párku uvnitř dostane masitější nádech, který milují hlavně muži. K tomu lahodné brambory, které díky výpeku nasají všechny chutě a vůně z masa, cibule a mrkve.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest