Vůně bramborové polévky, která se line z kuchyně, je dokonalé pohlazení našich chuťových smyslů. Bramborová polévka je ukázkou toho, jak mohou jednoduché ingredience vytvořit něco neuvěřitelně chutného. Bramborová polévka neboli bramboračka je klasikou, která nikdy nezklame. Její příprava je jednoduchá a rychlá. Výsledek bramboračky je sytý a plný výborných chutí, které nás zahřejí.

Bramborová polévka je pokrm, který si můžeme vychutnat kdykoliv během roku. To pravé kouzlo této polévky se projeví na podzim a v chladnějších měsících, kdy se potřebujeme zahřát. Polévka je jednoduchá na přípravu, chuť je díky kombinaci základních surovin dokonalá.

Základní suroviny v podobě brambor, mrkve a petržele, se v české kuchyni těší velké oblibě. Tyto tři suroviny jsou základ bramboračky, zatímco cibule a česnek dodávají hloubku a vůni, která probouzí všechny smysly. Přidání hub přináší dokonalou zemitou a komplexní chuť, kterou ještě umocňuje aroma kmínu a majoránky. Kdo nemá rád houby může je vynechat. 😉

Recept na Bramborovou polévku alias bramboračku

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Obrázek: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

Potřebné suroviny:

  • 1 petržel (nahrubo nastrouhaná)
  • 2 mrkve (nahrubo nastrouhaná)
  • 1,5 l vývaru
  • 1 cibule (najemno nakrájený)
  • 3-4 stroužky česneku(prolisovaný)
  • 3-4 velké brambory (nakrájené na kostičky)
  • houby dle vaší chutě
  • 1 lžička mletý kmín
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl a pepř na dochucení
  • olej/máslo na orestování cibulky
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění- rozmíchaná v 250 ml vody)

Postup:

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Obrázek: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

1. Připravíme si veškeré suroviny, očistíme a nakrájíme/nastrouháme.

2. Na oleji či másle zpěníme cibulku, na ní přidáme houby (my máme čerstvé, které jsou před vařením propláchnuté vroucí vodou).

3. Houby osolíme, okořeníme a přidáme mletý kmín. Krátce restujeme.

4. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a petržel, a nakrájené brambory.

5. Vše zalijeme vývarem, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Vaříme polévku pod pokličkou dokud brambory trošku nezměknou.

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Obrázek: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

6. Když jsou měkčí brambory, zahustíme polévku (rozmíchanou hladkou moukou ve vodě – 250ml + 1 lžíce hladké mouky).

7. Vaříme cca 10 do zhoustnutí polévky. Dochutíme dle potřeby a můžeme podávat.

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Obrázek: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

Dobrou chuť.

Jak vaříte bramboračku vy? Podělte se s námi o váš recept, ať se můžeme všichni inspirovat.

Video recept na bramboračku s houbami

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest