Vůně bramborové polévky, která se line z kuchyně, je dokonalým pohlazením našich smyslů. Bramborová polévka představuje jasnou ukázku toho, jak klasické české ingredience bohatě postačí na přípravu opravdu dokonalého pokrmu v podobě bramboračky – tato klasika nikdy nezklame a v zimě příjemně zahřeje. Její příprava je jednoduchá a rychlá.

Bramboračku si můžeme vychutnat kdykoliv během roku ať s čerstvými houbami nebo sušenými a někdo i s mraženými. To pravé kouzlo této polévky se projeví na podzim a v chladnějších měsících, kdy se potřebujeme zahřát. Polévka je jednoduchá na přípravu, chuť je díky kombinaci základních surovin dokonalá.

Základní suroviny v podobě brambor, mrkve a petržele, se v české kuchyni těší velké oblibě. Tyto tři suroviny jsou základ bramboračky, zatímco cibule a česnek dodávají hloubku a vůni, která probouzí všechny smysly. Přidání hub přináší dokonalou zemitou a komplexní chuť, kterou ještě umocňuje aroma kmínu a majoránky. Kdo nemá rád houby může je vynechat. 😉

Recept na tradiční bramborovou polévku s houbami

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Foto: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

Potřebné suroviny:

  • 1 petržel (nahrubo nastrouhaná)
  • 2 mrkve (nahrubo nastrouhaná)
  • 1,5 l vývaru
  • 1 cibule (najemno nakrájený)
  • 3-4 stroužky česneku(prolisovaný)
  • 3-4 velké brambory (nakrájené na kostičky)
  • houby dle vaší chutě
  • 1 lžička mletý kmín
  • 1 lžíce majoránky
  • sůl a pepř na dochucení
  • olej/máslo na orestování cibulky
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění- rozmíchaná v 250 ml vody)

Postup:

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Foto: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

1. Připravíme si veškeré suroviny, očistíme a nakrájíme/nastrouháme.

2. Na oleji či másle zpěníme cibulku, na ní přidáme houby (my máme čerstvé, které jsou před vařením propláchnuté vroucí vodou).

3. Houby osolíme, okořeníme a přidáme mletý kmín. Krátce restujeme.

4. Poté přidáme nastrouhanou mrkev a petržel, a nakrájené brambory.

Recept na: Česká zelňačka z kysaného zelí

Česká zelňačka z kysaného zelí: Tradiční pokrm plný chutí, který zahřeje

5. Vše zalijeme vývarem, přidáme majoránku a prolisovaný česnek. Vaříme polévku pod pokličkou dokud brambory trošku nezměknou.

6. Když jsou měkčí brambory, zahustíme polévku (rozmíchanou hladkou moukou ve vodě – 250ml + 1 lžíce hladké mouky).

7. Vaříme cca 10 do zhoustnutí polévky. Dochutíme dle potřeby a můžeme podávat.

Video recept s postupem na výbornou bramboračku s houbami
Foto: cooky.cz, Dokonalá bramboračka s houbami

Dobrou chuť.

Jak vaříte bramboračku vy? Podělte se s námi o váš recept, ať se můžeme všichni inspirovat.

Video recept na bramboračku s houbami

Naprosto dokonalá bramboračka s houbami
Autor videa: cooky.cz

zdroj: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší polévky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Polévky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest