Česnekové kuře v krémové omáčce je lahodná kombinace, která chutná každému bez rozdílu věku. Tento recept je až neskutečně snadný a rychlý. Proto si ho oblíbíte i na večeře v pracovním týdnu. Česnekové kuře budete mít hotové do 30 minut včetně přípravy.
Pokud jste milovníky česneku stejně jako já, tak toto jídlo s velkou pravděpodobností zařadíte mezi svá oblíbená. Kombinace česneku, kuřete, smetany a parmezánu se k sobě hodí dokonale. Nejlepší příloha pro toto jídlo je dušená rýže, bramborové noky nebo vařené těstoviny. Jelikož jsem opravdu velký milovník česneku, tak jsem si chuť zvýraznila ještě sušeným medvědím česnekem, kromě klasického česneku. Medvědí česnek je možné ale samozřejmě vynechat.
Kuřecí maso jsem předem naložila, ale jestliže nemáte čas, tento krok můžete přeskočit a marinování masa vynechat.
Recept na intenzivní krémové česnekové kuře
Potřebné suroviny:
- 4 ks kuřecích prsou
- celá palice česneku (prolisovaná)
- sůl smíchaná s medvědím česnekem (na dochucení)
- 80g hladké mouky
- olej na naložení masa (nakládání je možné vynechat, dle vašeho času)
- 1 kelímek smetany na šlehání
- 250ml kuřecího vývaru
- 30g nastrouhaného parmezánu
- 50 g másla (nebo ghí)
Postup:
1. Nejprve si nakrájíme na kostičky kuřecí prsa, které si osolíme smíchanou solí s medvědím česnekem (medvědí česnek je možné vynechat). Kdo má čas, dá takto připravené maso marinovat do oleje. Takto maso necháme odpočívat v lednici minimálně 30 minut.
2. Mezitím co se marinuje maso si připravíme česnek (oloupeme ho a prolisujeme).
3. Po uplynulé době maso vyndáme z oleje a obalíme v hladké mouce.
4. Rozpustíme si máslo v hlubší pánvi a orestujeme na něm maso. Když je maso hotové, přidáme prolisovaný česnek, vše chvíli společně restujeme.
5. Po chvíli přidáme vývar, když začne směs houstnout přidáme smetanu a parmezán.
Snadné česnekovo parmazánové kuřecí špízy
6. Vše chvíli povaříme a můžeme podávat.
Hotovo, dobrou chuť.
Video recept na česnekové kuře
zdroj: autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI