Tak tento dortík je rychlý a snadný a také hodně čokoládový. Nestárnoucí klasika, která potěší každého milovníka kokosu a čokolády, protože kombinace v sobě spojuje sladkost čokolády a exotickou chuť kokosu.

Čokoládové dorty jsou v české kuchyni odjakživa oblíbené a často pečené. První dorty s kakaem vznikaly už v 18. století, kdy se kakao začínalo používat nejen jako nápoj, ale také jako přísada do těsta, či náplně dezertů různého druhu. Kombinace kakaa a kokosu je oblíbená v celém světě v různých podobách, buď jako dezerty, tyčinky, nebo různé pralinky. Tato chuť je prostě výjimečná.

Recept na Čokoládový dort s kokosem – 4 lžíce jako odměrka

Ingredience potřebné k přípravě Čokoládového dortu

  • 4 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 200 g kokosu
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 3 balíčky vanilkového pudinku v prášku
  • 150 g cukru
  • kakaové nebo čokoládové mléko na namočení korpusu
  • 900 ml mléka
  • 250 g čokolády na vaření
Recept na Řepové brownies

Řepové brownies s poctivou dávkou čokolády a hrstí mandlí

Postup přípravy lžícového Čokoládového dortu s kokosovým krémem

1. Vejce s cukrem vyšleháme šlehačem do světlé pěny, přidáme olej, mléko, kakao a nakonec mouku s práškem do pečiva.

2. Těsto dobře promícháme a pečeme v dortové formě ve vyhřáté troubě na +80 stupňů cca 20 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout.

3. Zatím si připravíme krém. Z mléka, pudinků , cukru a kokosu uvaříme hustý pudink. Vaříme za stálého míchání až do zhoustnutí a necháme vychladit při pokojové teplotě pod folií.

4. Korpus vrátíme zpět do dortové formy a pokropíme pár lžícemi čokoládového nebo kakaového mléka.

5. Vyšleháme 300 ml smetany na šlehačku a opatrně vmícháme do vychladnutého pudinku. Kréme navrstvíme na korpus a dáme chladit do lednice.

6. Ze zbytku smetany připravíme čokoládové ganache. Nalámanou čokoládu na vaření zalijeme horkou téměř vařící smetanou a mícháme do zhoustnutí. Vychladíme, může být trochu vlažné a nalijeme na kokosový krém.

Vychlazené ganache nalijeme na kokosový krém.
Zdroj: moj.kolacic, Vychlazené ganache nalijeme na kokosový krém.

7. Dort vrátíme do lednice, nejlépe do druhého dne a ozdobíme kokosem.

Můžu vám říct, že tento dort jsem pekla jako sladkou tečku po štědrovečerní večeři a výsledek byl neodolatelný. V chladu vydrží několik dní a dokonce i po rozmrazení byl zbytek dortu vynikající jako čerstvý.

Obrázek receptu na luxusní narozeninový dort s višňovou marmeládou a krémem.

Luxusní narozeninový dort s bohatým zdobením, krémem a višňovou marmeládou

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest