Milovníci masa, pozor pozor! Připravte se na kuchařský zážitek, který posune vaše kulinářské dovednosti na novou úroveň. Hovězí plátky z roštěnky s rýží nejsou jen chutné, ale výživné. Tento pokrm můžete připravit na oběd nebo jako hlavní chod pro slavnostní příležitost. Hovězí roštěnka je známá svou jemností a bohatou chutí, která se dokonale doplňuje s voňavou dušenou či pečenou rýží. Navíc je tento recept dobře přizpůsobitelný podle vašich chuťových preferencí.

Připravte se krok za krokem na průvodce, který vám odhalí všechna tajemství tohoto lahodného pokrmu. Nechte se inspirovat a pochlubte se svým gastronomickým uměním!

Recept na Hovězí plátky z roštěnky s rýží

Recept na Hovězí plátky z roštěnky s rýží
Obrázek: Recept na Hovězí plátky z roštěnky s rýží

Uvedené množství je na 4 porce, doba přípravy 15 minut, doba vaření 90 minut.

Suroviny na plátky

  • 600 g hovězí roštěné (nakrájíme na plátky)
  • 2 velké cibule (nakrájená na drobno)
  • 3 lžíce sádla
  • 3 lžíce plnotučné hořčice
  • 200 g anglické slaniny (nakrájená najemno)
  • hladká mouka na poprášení (cca 2 lžíce)
  • sůl a pepř na dochucení
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 500 g rýže (dle vaší volby)

Postup přípravy hovězích plátků

Recept na Hovězí plátky z roštěnky s rýží
Obrázek: Recept na Hovězí plátky z roštěnky s rýží

1. Nejprve si naklepeme plátky roštěnky a nakrojíme okraje nožem, aby se plátky teplem nezkroutily.

2. Roštěnky osolíme a opepříme, potřeme hořčicí a poprášíme z obou stran moukou.

3. Rozehřejeme si sádlo v litinovém hrnci nebo papiňáků. Na sádlo dáme nakrájenou cibuli, jakmile zesklovatí přidáme slaninu a opékáme do zlatova.

4. Jakmile je cibule se slaninou zlatavá, přidáme připravené roštěnky. Zprudka orestujeme plátky z obou stran, aby se zatáhlo.

5. Nyní přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme po dobu 90 minut, dokud maso nebude pořádně měkké. Po dobu vaření kontrolujeme maso a občas promícháme. Pokud se příliš odpaří šťáva, dolijeme vodou.

6. Mezitím co se dusí roštěnky, připravíme si rýži, tu uvaříme dle návodu na obalu.

7. Když jsou roštěnky měkké můžeme podávat s rýží.

Dobrou chuť.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest