Jste obětí týdenního shonu a času na vaření moc nezbývá? Já často také, ale pomůže nám tento bezvadný recept na chutné, snadné a extra rychlé špagety. Pouze několik málo suroviny a vytvoříme více než dobrou směs na špagety nebo případně jakékoliv těstoviny, které máte zrovna doma. Skvělý recept pro 4 člennou rodinu, který si připravíte k večeři, když jste vyčerpaní z práce a nemáte chuť stát hodinu u plotny. Nejde o žádnou složitou italskou specialitu, spíše vyzkoušenou lahodnou směs surovin, které se k sobě skvěle hodí. Tyto fofr špagety vás potěší na jazyku i v žaludku, tak jim dejte šanci.

Recept na fofr špagety

Délka přípravy do 30 minut, 4 porce.

Ingredience pro přípravu

  • 1 balení špaget
  • 300 g kvalitní škunky
  • 200 g plísňového sýra typu Niva
  • 1 zakysaná smetana
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce kečupu
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. Špagety si uvaříme v dobře osolené vodě podle návodu na obalu.

2. Mezitím si nakrájíme na kostičky šunku a nastrouháme sýr nahrubo.

Šunku nakrájíme na kostičky.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Šunku nakrájíme na kostičky.

3. Uvařené špagety scedíme a dáme na talíř dle porce.

Špagety rozdělíme na talíře.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Špagety rozdělíme na talíře.

4. Jakmile jsou špagety rozdělené, prolisujeme k nim trochu česneku, posypeme šunkou, Nivou, polejeme kečupem a zakysanou smetanou.

Prolisujeme k nim trochu česneku, posypeme šunkou, Nivou, polejeme kečupem a zakysanou smetanou.
Zdroj obrázku: Potraviny Hruška, Prolisujeme k nim trochu česneku, posypeme šunkou, Nivou, polejeme kečupem a zakysanou smetanou.

5. Nakonec ještě osolíme a opepříme a pustíme se do jídla.

6. Pokud si chcete ušetřit práci, všechny suroviny můžete přidat ještě v míse se špagetami, ale nebude to tak úhledné.

Tipy pro správné a dokonalé uvaření špaget

Máme pro vás několik tipů, jak správně uvařit špagety.

Použijte dostatek vody a dostatečně velký hrnec. Nejlépe alespoň 1 litr vody na 100 g špaget. Díky tomu se špagety nebudou slepovat a dobře se provaří.

Žádný olej do vody nepatří, obzvlášť u špaget, na kterých mají ulpět ostatní suroviny. Není to nutné a pokud dodržíte předchozí tip, neslepí se.

Dostatek soli je základem chutných těstovin. Jakmile se voda začne vařit, dobře ji osolte, nebojte se toho.

Tvrdost uvařených špaget zkuste o minutu dříve, než je uvedeno na obalu. Klidně dobu vaření o minutu zkraťte a získáte al dente, tedy na skus měkké.

Neproplachujte špagety vodou, když je chcete scedit. Zbavíte se zbytečně škrobu, který pomáhá omáčce a ingrediencím udržet se na špagetách.

Nechte si vodu z vaření těstovin v menším množství stranou. Pokud máte na špagety připravenou omáčku, tuto slanou vodu můžete použít na míchání té omáčky.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest