Jste obětí týdenního shonu a času na vaření moc nezbývá? Já často také, ale pomůže nám tento bezvadný recept na chutné, snadné a extra rychlé špagety. Pouze několik málo suroviny a vytvoříme více než dobrou směs na špagety nebo případně jakékoliv těstoviny, které máte zrovna doma. Skvělý recept pro 4 člennou rodinu, který si připravíte k večeři, když jste vyčerpaní z práce a nemáte chuť stát hodinu u plotny. Nejde o žádnou složitou italskou specialitu, spíše vyzkoušenou lahodnou směs surovin, které se k sobě skvěle hodí. Tyto fofr špagety vás potěší na jazyku i v žaludku, tak jim dejte šanci.
Recept na fofr špagety
Délka přípravy do 30 minut, 4 porce.
Ingredience pro přípravu
- 1 balení špaget
- 300 g kvalitní škunky
- 200 g plísňového sýra typu Niva
- 1 zakysaná smetana
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce kečupu
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Špagety si uvaříme v dobře osolené vodě podle návodu na obalu.
2. Mezitím si nakrájíme na kostičky šunku a nastrouháme sýr nahrubo.
3. Uvařené špagety scedíme a dáme na talíř dle porce.
4. Jakmile jsou špagety rozdělené, prolisujeme k nim trochu česneku, posypeme šunkou, Nivou, polejeme kečupem a zakysanou smetanou.
5. Nakonec ještě osolíme a opepříme a pustíme se do jídla.
6. Pokud si chcete ušetřit práci, všechny suroviny můžete přidat ještě v míse se špagetami, ale nebude to tak úhledné.
Tipy pro správné a dokonalé uvaření špaget
Máme pro vás několik tipů, jak správně uvařit špagety.
Použijte dostatek vody a dostatečně velký hrnec. Nejlépe alespoň 1 litr vody na 100 g špaget. Díky tomu se špagety nebudou slepovat a dobře se provaří.
Žádný olej do vody nepatří, obzvlášť u špaget, na kterých mají ulpět ostatní suroviny. Není to nutné a pokud dodržíte předchozí tip, neslepí se.
Dostatek soli je základem chutných těstovin. Jakmile se voda začne vařit, dobře ji osolte, nebojte se toho.
Tvrdost uvařených špaget zkuste o minutu dříve, než je uvedeno na obalu. Klidně dobu vaření o minutu zkraťte a získáte al dente, tedy na skus měkké.
Neproplachujte špagety vodou, když je chcete scedit. Zbavíte se zbytečně škrobu, který pomáhá omáčce a ingrediencím udržet se na špagetách.
Nechte si vodu z vaření těstovin v menším množství stranou. Pokud máte na špagety připravenou omáčku, tuto slanou vodu můžete použít na míchání té omáčky.