Když se řekne oslava nebo rodinné setkání, vybavíme si stoly plné chutných pokrmů a lahodných pochutin. Jedním z neodmyslitelných hitů každé takové oslavy je bezesporu hermelínová pomazánka. Tato lahodná krémová pomazánka kombinuje jemnost hermelínu, osloví i ty nejnáročnější gurmány. Naše verze je rozšířená o šunku, cibulku a kyselou okurku. Uvidíte, že si ji zamilujete nejen vy, ale i vaši hosté.
Hermelínová pomazánka je nejen chutná, ale i nesmírně univerzální. Tuto pomazánku nemusíte dávat jen na chlebíčky, vyzkoušejte s ní například naplnit papriky, hned máte zajímavou a chutnou verzi. Je to ideální volba pro každou příležitost, od každodenní snídaně až po slavnostní pohoštění. Vyzkoušejte ji, potěší vaše chuťové pohárky a zpestří jídelní stůl.
TIP: nejlepší recepty na pomazánky
Recept na domácí Hermelínovou pomazánku
Ingredience:
- 200g Hermelínu (nakrájíme na malé kostičky)
- 100g šunky (nakrájené najemno)
- 1 malá jarní cibulka nebo jiná cibule (nakrájená najemno)
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvé bylinky (petrželka nebo pažitka) – volitelné
- 1-2 lžíce majonézy
- 1-2 lžíce bílého jogurtu
- 1 vejce natvrdo (nakrájené malé kostičky)
- 2 kyselé okurky (nakrájené najemno)
- Pečivo k podávání (bageta, chléb nebo krekry)
Postup:
1. Začneme tím, že si dáme vařit vejce. Následně nakrájíme všechny ingredience.
2. V misce smícháme nakrájený hermelín s nakrájenou cibulí, vejcem, šunkou, okurkami a majonézou s jogurtem. Následně dochutíme solí a pepřem dle chuti. Pokud chcete, aby byla pomazánka ještě krémovější, přidáme lžíci majonézy.
3. Jakmile je pomazánka důkladně promíchaná, dáme ji odležet do lednice, alespoň na hodinu, aby se chutě krásně propojily.
4. Můžeme podávat. Hermelínovou pomazánku podáváme na čerstvém pečivu, jako je křupavá bageta, chléb nebo na slaných krekrách. Ozdobíme ji čerstvými bylinkami a plátky čerstvé zeleniny. Dále pomazánkou můžeme plnit zeleninu jako je například paprika, salátová okurka.
Nechte si chutnat.