Tento jahodový zákusek je krásně vrstvený a efektní na řezu, je svěží a lehoučký, ideální na oslavy zejména v létě, je to prostě klasika, kterou si můžete upravit podle chuti. Marmeládu můžete nahradit rozmixovanými jahodami, do pěny lze přidat trochu vanilky nebo citronové kůry, pro lehčí verzi krému jej lze udělat pouze z tvarohu a jogurtu a na ozdobu je možné použít čerstvé jahody, pokud je zrovna máte i navrch dezertu.

Výsledkem bude krásný, nadýchaný a osvěžující zákusek, jak vystřižený z perfektní kuchařky, s kombinací piškotového těsta, čerstvých jahod, tvarohového krému, jemné jahodové pěny a želatinového vršku.

Recept na Jahodový zákusek s tvarohovým krémem, pěnou a želatinou

Ingredience na příprav Nadýchaného, svěžího vícevrstvého moučníku s jahodami

Co potřebujete na těsto

  • 4 vejce
  • 100 g cukru
  • 150 ml oleje
  • 160 g polohrubé mouky
  • 5 lžic teplé vody
  • 1 lžička prášku do pečiva

Suroviny na krém a do krému

  • 1 tučný tvaroh
  • 1 zakysaná smetana (16%)
  • cukr dle chuti
  • jahody rozkrojené na půlky

Z čeho se dělá jahodová pěna

  • 1 želatinový ztužovač na nepečené dorty Dr. Oetker
  • 2 lžíce jahodové marmelády
  • 2 smetany ke šlehání

Želatinová poleva

  • 2 balíčky červené želatiny

Postup přípravy jahodového zákusku

1. Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh.

2. Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny a pomalu přiléváme olej.

3. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a po částech sníh z bílků.

4. Nalijeme na plech 30×40 cm s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 10 minut dozlatova. Korpus necháme vychladnout.

5. Tvaroh se zakysanou smetanou a cukrem vyšleháme do pěny a natřeme na vychladlý korpus.

6. Rozpůlené jahody naskládáme řeznou stranou dolů na krém.

7. Ztužovač smícháme dle návodu s 2 lžícemi marmelády, smetany vyšleháme na šlehačku a opatrně do ní zapracujeme připravený ztužovač. Pěnu rovnoměrně natřeme na jahody.

8. Dle návodu na obalu připravíme 2 balíčky červené želatiny a vlažnou lžící pomalu naléváme na jahodovou pěnu.

9. Dezert uložíme do lednice, ideálně do 2. dne.

Na ozdobu lze použít po zatuhnutí i čerstvé jahody navrch dezertu.

Indiánci jako z cukrárny. Akorát ještě lepší. S jahodovým vitacitem.

Indiánci s jahodovým vitacitem: Retro zákusek, který neztrácí kouzlo

Obrázek receptu na Jahodový zákusek z nejlepšího Babeta korpusu

Jahodový Babeta moučník: Snadný zákusek z klasického Babeta korpusu, jahod, krému a želé

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest