Máte-li rádi fastfood přípravu kuřecího masa, tento recept je určený pro vás. Příprava je rychlá a snadná, výsledek je dokonale křupavý. Už po prvním soustu se vaše chuťové buňky rozplynou a uznáte, že jsou ještě lepší, než ze známého fastfood řetězce. Ale pozor, rodina po vás bude požadovat přípravu kuřecích stripsů mnohem častěji. Pro tento lahodný pokrm jsou nejlepší kuřecí prsní řízky, které při správném nakrájení zůstanou uvnitř šťavnaté. Navíc kousky masa nesmažme, nýbrž pečeme, takže stripsy nejsou nasáklé olejem.
Recept na pečené kuřecí stripsy
Délka pečení v troubě 15 minut.
Ingredience pro přípravu
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 120 g parmazánu
- 2 lžíce strouhanky
- Červená paprika
- Sůl a pepř
Postup přípravy
1. Omytá kuřecí prsa si nakrájíme na silnější nudličky a troubu si dáme předehřát na 180°C.
2. V misce si rozšleháme vejce a v jiné velké míse si osolíme, opepříme a červenou paprikou posypeme maso.
3. K ochucenému masu přidáme sójovou omáčku, olivový olej a pořádně promícháme.
4. Nyní si na hrubším struhadle nastrouháme parmazán a ten si smícháme s červenou paprikou a strouhankou.
5. Stripsy si postupně obalíme v rozšlehaném vejci, následně ve směsi sýru a strouhanky.
6. Plech si vyložíme pečícím papírem, vyskládáme na něj stripsy a dáme péct do předehřáté trouby na 12 – 15 minut.
7. Podáváme s domácími hranolkami a kečupem.
Jak poznat kvalitní kuřecí prsa?
Zdravá a chutná kuřecí prsa poznáte musí mít světlou růžovou barvu bez jakýchkoliv šedivých či zelených skvrn. Maso nesmí být příliš mokré nebo kluzké, jen tak poznáte, že není nadměrně napuštěno vodou nebo chemikáliemi. Maso by mělo vonět neutrálně a čerstvě, bez zápachu. Nejlépe uděláte, když se vyhnete masu, které je blízko datu spotřebě.