Krůtí kotlety v marinádě jsou výbornou volbou pro ty, kteří preferují zdravější životní styl a zároveň si chtějí pochutnat. Jelikož maso není obalované v klasickém trojobalu, ale namáčené v marinádě, která dostatečně zvýrazní chuť už tak zdravého, lehkého a chutného masa. Krůtí kotlety jsou skvělou volbou pro zdravou stravu, protože obsahují vysoký podíl bílkovin, jsou nízkotučné a lehce stravitelné.

Recept na Krůtí kotlety v marinádě

Ingredience na přípravu

  • 750 g krůtích prsů
  • 6 polévkových lžic bramborového škrobu
  • 4 plné polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 3 žloutky
  • 1 stroužek česneku
  • sladká paprika dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti
  • 4 polévkové lžíce rostlinného oleje + olej na smažení

Postup přípravy

1. Umytá krůtí prsa nakrájíme na plátky.

Krůtí prsa nakrájíme na plátky.
Zdroj obrázku: obzarciuch , Krůtí prsa nakrájíme na plátky.

2. V misce smícháme jogurt se žloutky, olejem, bramborovým škrobem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a sladkou paprikou a důkladně vše rozmícháme.

Připravíme si marinádu
Zdroj obrázku: obzarciuch, Připravíme si marinádu.

3. Do hotové marinády ukládáme plátky masa, tak aby byli důkladně marinádou obaleny, nejlépe je pořádně promícháme rukou.

Rukou promícháme, aby maso bylo v marinádě namočené celé.
Zdroj obrázku: obzarciuch , Rukou promícháme, aby maso bylo v marinádě namočené celé.

4. Kotlety vytahujeme z marinády a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran do zlatova. Po vyndání z tuku ukládáme na papírová obrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk ze smažení.

Kotlety smažíme na horkém tuku.
Zdroj obrázku: obzarciuch , Kotlety smažíme na horkém tuku.

Z jedné dávky by nám mělo vzniknout asi 15 kotletek.

Obrázek receptu na Krůtí kotlety v marinádě.
Zdroj obrázku: obzarciuch , Recept na Krůtí kotlety v marinádě.

Tipy na přípravu

Nemáme li v oblibě smažení, můžeme kotletky připravit pečením v troubě na pečícím papíru anebo v horkovzdušné fritéze, pokud jí používáme. Budou stejně chutné a křupavé a určitě zdravější. Když nakrájená krůtí prsa namočíme do marinády do druhého dne, budou více křehké a chutné.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest