Krůtí kotlety v marinádě jsou výbornou volbou pro ty, kteří preferují zdravější životní styl a zároveň si chtějí pochutnat. Jelikož maso není obalované v klasickém trojobalu, ale namáčené v marinádě, která dostatečně zvýrazní chuť už tak zdravého, lehkého a chutného masa. Krůtí kotlety jsou skvělou volbou pro zdravou stravu, protože obsahují vysoký podíl bílkovin, jsou nízkotučné a lehce stravitelné.
Recept na Krůtí kotlety v marinádě
Ingredience na přípravu
- 750 g krůtích prsů
- 6 polévkových lžic bramborového škrobu
- 4 plné polévkové lžíce bílého jogurtu
- 3 žloutky
- 1 stroužek česneku
- sladká paprika dle chuti
- sůl a pepř dle chuti
- 4 polévkové lžíce rostlinného oleje + olej na smažení
Postup přípravy
1. Umytá krůtí prsa nakrájíme na plátky.
2. V misce smícháme jogurt se žloutky, olejem, bramborovým škrobem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a sladkou paprikou a důkladně vše rozmícháme.
3. Do hotové marinády ukládáme plátky masa, tak aby byli důkladně marinádou obaleny, nejlépe je pořádně promícháme rukou.
4. Kotlety vytahujeme z marinády a smažíme na rozpáleném tuku z obou stran do zlatova. Po vyndání z tuku ukládáme na papírová obrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk ze smažení.
Z jedné dávky by nám mělo vzniknout asi 15 kotletek.
Tipy na přípravu
Nemáme li v oblibě smažení, můžeme kotletky připravit pečením v troubě na pečícím papíru anebo v horkovzdušné fritéze, pokud jí používáme. Budou stejně chutné a křupavé a určitě zdravější. Když nakrájená krůtí prsa namočíme do marinády do druhého dne, budou více křehké a chutné.