5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Tento recept na kuře na paprice je inspirován maďarskou klasikou a zaručí vám jemné, šťavnaté kuřecí maso s bohatou a krémovou omáčkou, kterou doladí zakysaná smetana. Je to skvělé jídlo, které si můžete vychutnat s máslovými nudlemi. Sůl a paprika dodávají pokrmu výraznou chuť a aromatické přísady jako cibule a česnek mu dodají další rozměr. Tento recept je ideální pro rodinné večeře nebo kdykoli máte chuť na něco vydatného a chutného.

Kuřecí stehýnka dobře okořeníme solí a pepřem, pokapeme olivovým olejem a opečeme je na pánvi z obou stran do zlatova. Kuře odložíme stranou a na pánvi orestujeme cibuli a česnek. Poté přidáme maďarskou papriku a mouku, aby vznikla základní omáčka, kterou zjemníme rajčaty a vývarem. Kuřecí maso vrátíme zpět do pánve a vložíme do trouby na 25–30 minut. Mezitím uvaříme nudle a smícháme je s máslem. Nakonec do omáčky přidáme zakysanou smetanu a kuře podáváme s těstovinami.

Tipy na vylepšení receptu na kuře na paprice:

  • Pro pikantnější verzi použijte více pálivé papriky.
  • Přidejte červenou papriku nebo papričky, pokud chcete více zeleniny v omáčce.
  • Pro hustší omáčku můžete přidat lžíci rajčatového protlaku.
Zdroj obrázku: Essen Rezepte, Kuře na maďarský způsob

Recept na kuře na paprice s těstovinami – krémová omáčka s dokonale upečenými kuřecími stehny

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 30 minut
Doba pečení 30 minut
Celkový čas 1 hodina 15 minut
Porcí 4 porce
Jemné kuře na paprice se sladkou a krémovou omáčkou

Suroviny

  • 4 kuřecí stehýnka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce mouky
  • 1 šálek drcených rajčat
  • 1 hrnek kuřecího vývaru nebo vody
  • 3/4 šálku zakysané smetany
  • 1 šálek těstovin
  • 3 lžíce maďarské papriky (sladké nebo pálivé)
  • sůl, černý pepř

Postup 

  • Kuřecí stehýnka dobře okořeňte solí a pepřem. Na pánvi rozehřejte olivový olej a 1 lžíci másla. Opečte kuřecí stehýnka nejprve kůží dolů, dokud nebudou zlatavá a křupavá (cca 5–7 minut). Pak je otočte a opečte i z druhé strany.
    Kuřecí maso

    Zdroj obrázku: Essen Rezepte, Kuřecí maso a jeho dochucení

  • Do pánve přidejte nakrájenou cibuli a vařte ji, dokud nebude měkká a průhledná, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 3–4 minuty, dokud nezměkne.
  • Sundejte pánev z ohně a přidejte maďarskou papriku a mouku. Míchejte, dokud se vše dobře nespojí, a vraťte na střední oheň, aby se mouka provařila.
    Základ na omáčku

    Zdroj obrázku: Essen Rezepte, Paprika jako základ omáčky

  • Přidejte rajčata a kuřecí vývar, dobře promíchejte, aby vznikla hladká omáčka. Vraťte kuře do pánve, položte ho kůží nahoru.
  • Předehřejte troubu na 200 °C a pánev s kuřetem vložte do trouby. Pečte 25–30 minut, dokud kuře nezměkne a omáčka nezhoustne.
  • Mezitím v hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vařte nudle podle návodu (asi 7–8 minut). Nudle sceďte a smíchejte s 2 lžícemi másla.
  • Po upečení kuřete pánev vyjměte z trouby. Přidejte zakysanou smetanu a dobře promíchejte.
    Kuře v omáčce

    Zdroj obrázku: Essen Rezepte, Omáčka s paprikou a kuřecím masem

  • Kuře podávejte s máslovými nudlemi a přelijte omáčkou.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní chod, Hlavní jídlo
Kuchyně: Maďarská
Klíčové slovo: krémová omáčky, kuře na paprice, kuřecí maso, kuřecí stehna, paprika, těstoviny


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest