Křupavé kuřecí maso s čerstvou zeleninou, smetanovým dressingem a to vše ve voňavém bramboráčku. Zkuste tuto výtečnou kombinaci připravit doma, všichni budou chtít přidat. Ochutnejte a posuďte sami!
Udělejte změnu při přípravě kuřecích prsou a připravte pro vaše nejbližší tuto specialitu. Spokojeni budou všichni díky kombinaci bramboráků, opečených kuřecích prsou a čerstvé zeleniny se smetanovým nebo česnekovým dressingem dle chuti. Milovníkům ostřejších jídel můžeme přidat do dressingu špetku chilli.
Mohlo by Vás zajímat:
Recept na kuřecí prsa v bramboráku se zeleninou a dipem
Potřebné vybavení
- 1 Pánev
- 1 Miska
Suroviny
- Kuřecí prsa (množství dle chuti)
- 1 kg Brambor
- 2 ks Vejce
- 500 g Zakysané smetany
- Sůl a pepř
- Česnek
- Mouka
- Zelenina např. paprika, rajče, ledový salát, červená cibule nebo okurka (množství dle chuti)
Postup
- Nastrouháme si brambory na bramboráky.
- V míse smícháme nastrouhané brambory a vejce.
- Osolíme, opepříme. Můžeme přidat majoránku, kdo má rád.
- Bramboráky usmažíme. Ideálně v takové velikosti, aby do nich šlo zabalit maso se zeleninou.
- Opepřená a osolená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.
- Zakysanou smetanu ochutíme a případně přidáme prolisovaný česnek.
- Bramboráky zevnitř pomažeme dressingem.
- Smícháme nakrájenou zeleninu s kuřecím masem a naplníme bramboráky.
- Dle chuti můžeme ubírat nebo přidávat česnek v dressingu, nebo přidat chilli.