5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Křupavé kuřecí maso s čerstvou zeleninou, smetanovým dressingem a to vše ve voňavém bramboráčku. Zkuste tuto výtečnou kombinaci připravit doma, všichni budou chtít přidat. Ochutnejte a posuďte sami!

Udělejte změnu při přípravě kuřecích prsou a připravte pro vaše nejbližší tuto specialitu. Spokojeni budou všichni díky kombinaci bramboráků, opečených kuřecích prsou a čerstvé zeleniny se smetanovým nebo česnekovým dressingem dle chuti. Milovníkům ostřejších jídel můžeme přidat do dressingu špetku chilli.

Mohlo by Vás zajímat:

Bramborák na německý způsob
Zkuste recept na netradiční bramboráky
Prohlédnout recept
Obrázek přípravy receptu na bramboráky na německý způsob
Zdroj obrázku: cooky.cz, bramboráky na německý způsob s uzeným a cibulí
Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na plněný bramborák kuřecím masem, zeleninou a dressingem.

Recept na kuřecí prsa v bramboráku se zeleninou a dipem

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 4 porce
Připravíme si specialitu s kuřecím masem, bramboráky a zeleninou.

Potřebné vybavení

  • 1 Pánev
  • 1 Miska

Suroviny

  • Kuřecí prsa (množství dle chuti)
  • 1 kg Brambor
  • 2 ks Vejce
  • 500 g Zakysané smetany
  • Sůl a pepř
  • Česnek
  • Mouka
  • Zelenina např. paprika, rajče, ledový salát, červená cibule nebo okurka (množství dle chuti)

Postup 

  • Nastrouháme si brambory na bramboráky.
  • V míse smícháme nastrouhané brambory a vejce.
  • Osolíme, opepříme. Můžeme přidat majoránku, kdo má rád.
  • Bramboráky usmažíme. Ideálně v takové velikosti, aby do nich šlo zabalit maso se zeleninou.
  • Opepřená a osolená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji.
  • Zakysanou smetanu ochutíme a případně přidáme prolisovaný česnek.
  • Bramboráky zevnitř pomažeme dressingem.
  • Smícháme nakrájenou zeleninu s kuřecím masem a naplníme bramboráky.
  • Dle chuti můžeme ubírat nebo přidávat česnek v dressingu, nebo přidat chilli.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Večeře
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bramboráky, dip, kuřecí maso, kuřecí nudličky, kuřecí prsa


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest