5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Větrníky s cukrářským krémem jsou absolutně nejlepší. Pudink není špatný a je o něco jednodušší na přípravu, ale tento krém je tradiční náplní větrníčků. Přinášíme vám recept na přípravu těsta i krému, který jednoduše zvládnete, i pokud větrníky připravujete poprvé. Připravte si doma lahodné větrníky se šlehačkou a krémem podle tohoto receptu, které okouzlí každého milovníka sladkostí. S jednoduchým receptem a několika základními ingrediencemi vykouzlíte dezert, který chutná jako z nejlepší cukrárny.

Postupujte podle receptu na Větrníky níže. Zjistíte jak připravit těsto a upéct Větrník a také jak připravit lahodný krém. Větrníky naplníte krémem a ozdobíte šlehačkou a lahodná cukrovinka bude na světě. Každé sousto vás přenese do sladkého ráje a stane se neodolatelnou pochoutkou.

TIP: pokud rádi pečete a zajímají vás sladké recepty, inspirujte se a přidejte se do skupiny na Nejlepší zákusky z kuchyně.

Tipy na vylepšení receptu na větrníčky s cukrářským krémem:

  • Mandlová mouka: Zkuste nahradit část běžné mouky mandlovou moukou, která dodá těstu jemnou oříškovou chuť a křehkost.
  • Vanilkový extrakt: Přidejte lžičku vanilkového extraktu do těsta pro jemnou vanilkovou vůni a chuť.
  • Čokoládový krém: Pro změnu můžete část krému ochutit rozpuštěnou čokoládou. Přidejte 100 g kvalitní hořké nebo mléčné čokolády do krému, když je ještě horký, a dobře promíchejte.
  • Ovocný krém: Přidejte do krému jemně rozmixované ovoce, jako jsou jahody, maliny nebo mango, pro svěží ovocnou chuť.
  • Alkohol: Pro dospělé můžete do krému přidat lžíci rumu, brandy nebo likéru pro bohatší chuť.
  • Plnění: Místo jedné vrstvy krému a šlehačky můžete zkusit větrníčky plnit dvěma nebo třemi různými náplněmi, například vanilkovým krémem, čokoládovým krémem a šlehačkou.
  • Mini větrníčky: Pokud hledáte něco originálního, zkuste vytvořit mini větrníčky, které budou skvělou jednohubkou na večírky nebo rodinné oslavy.
  • Smetana: Pro extra bohatou chuť můžete část smetany nahradit mascarpone nebo ricottou.
Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Domácí větrníky se dvěma krémy

Recept na lahodné domácí větrníky se šlehačkou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 50 minut
Porcí 16 porcí
Recept na nejlepší větrníčky s cukrářským krémem

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení
  • Cukrářský pytlík

Suroviny

Ingredience na těsto:

  • 200 mililitrů vody
  • 100 mililitrů oleje
  • 150 gramů hladké mouky
  • 1 lžíce cukru
  • 4-5 vajec

Ingredience na cukrářský krém:

  • 6 žloutků
  • 750 mililitrů mléka
  • 180 gramů cukru
  • 90 gramů kukuřičného škrobu
  • 90 gramů másla
  • 500 mililitrů smetany ke šlehání

Postup 

  • V hrnci přiveďte k varu 600 mililitrů mléka.
    Domácí větrníky - mléko

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Mléko na přípravu větrníků

  • Ve větší míse smíchejte žloutky, cukr, kukuřičný škrob a zbývajících mililitrů ml mléka.
    Domácí větrníky - žloutky

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Žloutky na žloutkový krém

  • Jakmile mléko v hrnci začne vařit, pomalu ho přilijte do směsi žloutků a dobře promíchejte.
    Domácí větrníky - krém

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Krém na větrníky

  • Směs vraťte do hrnce a na středním ohni vařte, dokud nezhoustne, za stálého míchání, aby nevznikly hrudky.
    Domácí větrníky - míchání

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Příprava krému na větrníky

  • Uvařený krém přelijte do mísy, zakryjte folií a nechte vychladnout.
    Domácí větrníky - žloutkový krém

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Příprava žloutkového krému

  • V hrnci smíchejte vodu, olej a cukr. Přiveďte k varu.
  • Jakmile směs začne vařit, přidejte mouku a energicky míchejte, dokud se těsto nespojí a nezačne se odlepovat od stěn hrnce.
    Domácí větrníky - těsto

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Odpalování těsta na větrníky

  • Těsto stáhněte z ohně a nechte ho vychladnout asi 10 minut.
  • Do vychladlého těsta postupně přidávejte jedno vejce po druhém a dobře míchejte, nejlépe mixérem.
    Domácí větrníky - odpalování těsta

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Příprava těsta na větrníky

  • Předehřejte troubu na 200 °C.
  • Pomocí cukrářského sáčku nebo lžící vytvarujte těsto na plech vyložený pečicím papírem do požadovaného tvaru větrníčků.
    Domácí větrníky - tvarování

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Tvarování větrníků na plech

  • Pečte na 200 °C asi 25 minut, dokud větrníčky nejsou zlatavé. Pokud máte obavy, že nejsou uvnitř dostatečně upečené nebo že spadnou, snižte teplotu na 130 °C a pečte dalších 10-15 minut. Po tomto čase vypněte troubu, pootevřete dvířka a nechte větrníčky dalších 5 minut v troubě.
  • Upečené větrníčky nechte vychladnout a poté je rozřízněte na polovinu.
    Domácí větrníky - plech

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Upečené větrníky

  • Vyšlehejte smetanu ke šlehání.
  • Vychladlý krém prošlehejte mixérem a pokud chcete jemnější konzistenci, přidejte do něj trochu vyšlehané smetany.
  • Naplňte větrníčky nejprve cukrářským krémem a poté vrstvou vyšlehané smetany.
    Domácí větrníky - krémy

    Zdroj obrázku: Domaći Recepti, Krém na větrníky

  • Přiklopte vrchní částí větrníčku a posypte moučkovým cukrem.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: krém, šlehačka, větrníky


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest