Tento italskou kuchyni připomínající recept bezesporu stojí za to zkusit. Masové koule, mírně sladká rajčatová omáčka a špagety, se kterými je tento pokrm dobré kombinovat.
Výhodou tohoto jídla, že masové koule si můžete připravit den dopředu a nechat je přes noc v lednici, aby se daly použít příští den na oběd s omáčkou a špagetami. Recept je svým množstvím psaný pro 6 hladových krků, takže se nemusíte bát, že budete mít málo. Lahodné masové kuličky v rajčatové omáčce se špagetami kombinují šťavnatost kuliček, které jsou pečlivě ochucené kořením a bylinkami. S bohatou a aromatickou rajčatovou omáčkou dokonalá kombinace. Špagety, které slouží jako základ tohoto jídla, jsou uvařeny do al dente a dokonale absorbují chutě omáčky. Proces přípravy je velmi jednoduchý: od formování masových kuliček po vaření špaget a přípravu rajčatové omáčky. Ideální oběd pro děti a zároveň recept pro rodinné večeře.
Recept na masové koule s rajčatovou omáčkou a špagetami
Potřebné vybavení
- 1 Velký hrnec
- 1 Pánev
Suroviny
Ingredience na masové koule
- 500 g Mletého vepřového masa
- 500 g Mletého hovězího masa
- 50 g Nastrouhaného parmazánu
- 6 lžic Strouhanky
- 1 ks Červená cibule
- 3 ks Vejce
- 2 stroužky Česneku
- 1 lžička Soli
- Pepř a bylinky na dochucení (tymián, majoránka nebo oregano)
Ingredience na rajčatovou omáčku
- 1,5 l Drcených rajčat
- 2-3 lžíce Cukru
- 1 lžíce Oleje
- 5 lístků Čerstvé bazalky
- Sůl a pepř
- 250 g Špaget
Postup
- V míse promícháme mleté maso, prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, strouhanku a koření.
- Vytvarujeme koule o průměru cca 3 cm.
- Maso dáme prozatím do lednice.
- Rozpálíme pánev, na které mírně opečeme nakrájený česnek.
- Přidáme drcená rajčata, cukr a 3 lístky bazalky.
- Směs vaříme 10 minut a odstavíme.
- Do směsi přidáme masové koule a a vaříme s pokličkou 20 minut.
- Uvaříme si špagety dle návodu na obalu.
- Směs s koulemi smícháme se špagetami a na talíři posypeme parmazánem.