Medovo-sezamové kuře je lahodný gastronomický zážitek, který kombinuje sladkost medu s jemnou oříškovou chutí sezamu a křupavé zeleniny. Tento pokrm je oblíbený nejen v asijské kuchyni, ale také po celém světě díky své jedinečné vyvážené chuti a jednoduchosti.
Medovo-sezamové kuře je ideální volbou pro ty, kteří hledají jednoduchý, chutný a zajímavý recept, který potěší jak rodinu, tak přátele. Příprava tohoto jídla je snadná a zvládne ji i začátečník v kuchyni. Tajemství úspěchu spočívá v surovinách a správném postupu přípravy. Medovo-sezamová omáčka dodává kuřeti a zelenině neodolatelnou glazuru, která okouzlí vaše chuťové pohárky.
Co vše budete potřebovat na přípravu Asijského receptu na Medové kuře
Vše co budete při výrobě potřebovat je pouze trouba a plech vyložený pečícím papírem. Trouba celý tento zázrak za vás připraví a vy můžete v klidu připravovat stůl na oslavu či oběd. Tento pokrm se podává především s dušenou rýží nebo můžete uvařit rýžové nudle.
Tento pokrm je vynikající volbou pro ty, kteří chtějí do svého jídelníčku přinést trochu exotik, svěžesti a zároveň si pochutnat na něčem opravdu výjimečném.
Recept na Medovo-sezamové kuře
Potřebné vybavení
- Trouba
- Plech vyložený pečícím papírem
- 3 misky na promíchání
- 2 prkýnko ideálně zvlášť na maso a zeleninu
- Nůž
Suroviny
- 600 g kuřecí stehenní řízky (nebo prsa – nakrájené na kostičky)
- 1 ks červená paprika (pokrájená na kostičky)
- 1 ks žlutá paprika (pokrájená na kostičky)
- brokolice (pokrájená)
- 1 ks červená cibule (nakrájená nahrubo)
Omáčka:
- 1/2 hrnku sojová omáčka
- 3 stroužky česnek (pokrájený nadrobno)
- 1 lžíce zázvoru (nebo zázvorový sprej)
- 1/4 hrnku med
- chilli (dle chuti)
- 2 lžíce teriyaki omáčky
- 2 lžíce sezamového oleje
Na závěr pečení:
- kešu natural
Na servírování:
- sezamové semínka
- jarní cibulku (jemně pokrájenou)
Postup
- Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.
- Pokrájíme si veškeré suroviny a rozdělíme si je do dvou misek.
- V jedné misce budeme mít nakrájenou zeleninu, v druhé misce pokrájené maso.
- Nyní si připravíme omáčku. Smícháme v menší misce tyto suroviny: česnek, zázvor, chilli, teriyaki omáčku, sojovou omáčku, med a sezamový olej.
Obrázek: cooky.cz originál, Recept na Medovo-sezamové kuře
- Na plech si rozprostřeme nakrájenou zeleninu a přelijeme ji 1/2 hotové omáčky.Takto dáme zeleninu péct a pečeme na 15 minut.
Obrázek: cooky.cz originál, Recept na Medovo-sezamové kuře
- Mezitím co se peče zelenina, zbytek omáčky dáme do misky s kuřecím masem a promícháme.
Obrázek: cooky.cz originál, Recept na Medovo-sezamové kuře
- Po 15 minutách otevřeme troubu a na zeleninu dáme kešu a promícháme. Nyní takto zeleninu s kešu přesuneme na jednu polovinu plechu. Na druhou polovinu plechu dáme syrové kuřecí maso v omáčce. Takto pečeme dalších 15 minut, nebo dokud není maso hotové.
Obrázek: cooky.cz originál, Recept na Medovo-sezamové kuře
- Když je maso hotové vyndáme plech a můžeme podávat s dušenou rýží, ozdobíme sezamovými semínky a jarní cibulkou.