Chcete-li překvapit návštěvu nebo si dopřát něco opravdu výjimečného bez hodin strávených v kuchyni, mám pro vás skvělý nápad – je to malinový cheesecake ve sklenici. Skvěle se hodí jako odlehčený zákusek třeba do teplých dnů. Tento dezert nejen vypadá efektně, ale i chutná božsky a zvládnete ho připravit bez ohledu na cukrářské zkušenosti. No a co tedy najdete v každé skleničce? Každá sklenička ukrývá svěží kombinaci smetanového krému, ovocné vrstvy a jemně nadrceného sušenkového základu. Maliny dodávají dezertu osvěžující letní tóny, skvěle se doplňují s jemností krému a celek působí lehce, svěže a naprosto neodolatelně. Takový ideální nepečený dezert.
Proč právě dezert ve skle
Dezerty podávané ve sklenici mají spoustu výhod – jsou rychlé, stylové a nesmírně praktické. Nepotřebujete formu, nic neřežete, jen prostě servírujete. Sklenička dodá dezertu moderní vzhled, který se hodí například na slavnostní stůl, ale stejně dobře i pro obyčejné odpoledne, kdy si chcete udělat radost něčím výjimečným.
Recept na nepečený malinový cheesecake
Uvedené množství je na 12 malých skleniček/kalíšků. Délka přípravy 30 minut, délka chlazení minimálně 60 minut.
Potřebné suroviny:
- 120 g máslových sušenek
- 50 g rozpuštěného másla
- 500 g mascarpone
- 200 g smetany ke šlehání (ušlehané)
- šťáva z 1/2 citronu
- 1 lžička vanilky
- 150 g moučkového cukru
Suroviny na polevu:
- 200 g mražených malin
- 50 g cukru
- 1 lžíce škrobu + 1 lžíci vody (škrob rozmícháme ve vodě)
- 200 g čerstvých malin nebo jahod na ozdobu
Postup přípravy cheesecaku do skleničky
1. Nejprve si připravíme polevu: rozehřejeme mražené maliny spolu s cukrem, jakmile jsou maliny rozvařené, přidáme rozmíchaný škrob ve vodě. Za stálého míchání nám maliny ztuhnou, do podoby želé. Takto připravenou polevu necháme stranou.
2. Nyní si připravíme korpus: rozdrtíme v mixéru sušenky. Rozmixované sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Vznikne drobenka.

Domácí tiramisu ve skleničce s malinami a čokoládovými hoblinkami
3. Příprava krému: v míse smícháme mascarpone s cukrem, citronovou šťávou a vanilkou. Jakmile je vše krásně spojené, tak k surovinám vmícháme ušlehanou šlehačku. Vše důkladně promícháme.
4. Přejdeme k plnění skleniček. Na dno dáme sušenkovou drobenku, kterou upěchujeme. Na sušenky dáme krém a vršek krému zalijeme malinovou polevou. Zdobíme čerstvým ovocem.
Hotovo, takto připravené dezerty nechte vychladit, aby se dokonale propojily chutě a sušenky více zvlhly díky krému.
Dobrou chuť.
Tip na závěr:
Čerstvé ovoce můžete při plnění dát i doprostřed krému, abychom měli čerstvé ovoce i uvnitř dezertu.
Video recept na cheesecake s malinami ve skle

Ovocný pohár s mixem lesního ovoce – piškot s lahodným krémem
Autorský článek cooky.cz