Chcete-li překvapit návštěvu nebo si dopřát něco opravdu výjimečného bez hodin strávených v kuchyni, mám pro vás skvělý nápad – je to malinový cheesecake ve sklenici. Skvěle se hodí jako odlehčený zákusek třeba do teplých dnů. Tento dezert nejen vypadá efektně, ale i chutná božsky a zvládnete ho připravit bez ohledu na cukrářské zkušenosti. No a co tedy najdete v každé skleničce? Každá sklenička ukrývá svěží kombinaci smetanového krému, ovocné vrstvy a jemně nadrceného sušenkového základu. Maliny dodávají dezertu osvěžující letní tóny, skvěle se doplňují s jemností krému a celek působí lehce, svěže a naprosto neodolatelně. Takový ideální nepečený dezert.

Proč právě dezert ve skle

Dezerty podávané ve sklenici mají spoustu výhod – jsou rychlé, stylové a nesmírně praktické. Nepotřebujete formu, nic neřežete, jen prostě servírujete. Sklenička dodá dezertu moderní vzhled, který se hodí například na slavnostní stůl, ale stejně dobře i pro obyčejné odpoledne, kdy si chcete udělat radost něčím výjimečným.

Recept na nepečený malinový cheesecake

Uvedené množství je na 12 malých skleniček/kalíšků. Délka přípravy 30 minut, délka chlazení minimálně 60 minut.

Recept s postupem na malinový cheesecake ve skle
Foto: cooky.cz, Nepečený Malinový Cheesecake ve skle – lahodný elegantní dezert

Potřebné suroviny:

  • 120 g máslových sušenek
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smetany ke šlehání (ušlehané)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička vanilky
  • 150 g moučkového cukru

Suroviny na polevu:

  • 200 g mražených malin
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce škrobu + 1 lžíci vody (škrob rozmícháme ve vodě)
  • 200 g čerstvých malin nebo jahod na ozdobu

Postup přípravy cheesecaku do skleničky

Recept s postupem na malinový cheesecake ve skle
Foto: cooky.cz, Nepečený Malinový Cheesecake ve skle – lahodný elegantní dezert

1. Nejprve si připravíme polevu: rozehřejeme mražené maliny spolu s cukrem, jakmile jsou maliny rozvařené, přidáme rozmíchaný škrob ve vodě. Za stálého míchání nám maliny ztuhnou, do podoby želé. Takto připravenou polevu necháme stranou.

2. Nyní si připravíme korpus: rozdrtíme v mixéru sušenky. Rozmixované sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Vznikne drobenka.

Recept s postupem na malinový cheesecake ve skle
Foto cooky.cz, Nepečený Malinový Cheesecake ve skle – lahodný elegantní dezert
Obrázek domácího tiramisu receptu ve skleničkách

Domácí tiramisu ve skleničce s malinami a čokoládovými hoblinkami

3. Příprava krému: v míse smícháme mascarpone s cukrem, citronovou šťávou a vanilkou. Jakmile je vše krásně spojené, tak k surovinám vmícháme ušlehanou šlehačku. Vše důkladně promícháme.

4. Přejdeme k plnění skleniček. Na dno dáme sušenkovou drobenku, kterou upěchujeme. Na sušenky dáme krém a vršek krému zalijeme malinovou polevou. Zdobíme čerstvým ovocem.

Hotovo, takto připravené dezerty nechte vychladit, aby se dokonale propojily chutě a sušenky více zvlhly díky krému.

Dobrou chuť.

Tip na závěr:

Čerstvé ovoce můžete při plnění dát i doprostřed krému, abychom měli čerstvé ovoce i uvnitř dezertu.

Video recept na cheesecake s malinami ve skle

Autor videa: cooky.cz
Recept na ovocný pohár

Ovocný pohár s mixem lesního ovoce – piškot s lahodným krémem

Autorský článek cooky.cz

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest