Chcete připravit něco lahodného, co vypadá skvěle a nezabere hodiny v kuchyni? Pak pro vás máme dokonalý dezert! Malinový cheesecake je působivý dezert, který zaručeně ohromí vaše okolí. Pak už nehledejte dál, tento malinový cheesecake ve sklenici je naprostý hit, dokonale chutná, je svěží a lehký. Připravte si tento lahodný recept a vychutnejte si každý kousek!

Proč právě dezert ve skle

Dezerty ve sklenici jsou velmi rychlé a snadné na výrobu, a vypadají báječně. Další jejich výhoda je, že se snadno servírují a vypadají nebo přepravují.

Tento malinový cheesecake ve sklenici je ideální volbou pro každou příležitost. Kombinace krémové konzistence, svěžích malin a křupavých sušenek zaručí dokonalý chuťový zážitek. Příprava tohoto dezertu je tak jednoduchá, že ji zvládne opravdu každý, bez ohledu na kuchařské zkušenosti.

Recept na Nepečený Malinový Cheesecake

Uvedené množství je na 12 malých skleniček/kalíšků. Délka přípravy 30 minut, délka chlazení minimálně 60 minut.

Recept s postupem na malinový cheesecake ve skle
Obrázek: cooky.cz, Nepečený Malinový Cheesecake ve skle – lahodný elegantní dezert

Potřebné suroviny:

  • 120 g máslových sušenek
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 500 g mascarpone
  • 200 g smetany ke šlehání (ušlehané)
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžička vanilky
  • 150 g moučkového cukru

Suroviny na polevu:

  • 200 g mražených malin
  • 50 g cukru
  • 1 lžíce škrobu + 1 lžíci vody (škrob rozmícháme ve vodě)
  • 200 g čerstvých malin nebo jahod na ozdobu

Postup přípravy:

Recept s postupem na malinový cheesecake ve skle
Obrázek: cooky.cz, Nepečený Malinový Cheesecake ve skle – lahodný elegantní dezert

1. Nejprve si připravíme polevu: rozehřejeme mražené maliny spolu s cukrem, jakmile jsou maliny rozvařené, přidáme rozmíchaný škrob ve vodě. Za stálého míchání nám maliny ztuhnou, do podoby želé. Takto připravenou polevu necháme stranou.

2. Nyní si připravíme korpus: rozdrtíme v mixéru sušenky. Rozmixované sušenky smícháme s rozpuštěným máslem. Vznikne drobenka.

Recept s postupem na malinový cheesecake ve skle
Obrázek: cooky.cz, Nepečený Malinový Cheesecake ve skle – lahodný elegantní dezert

3. Příprava krému: v míse smícháme mascarpone s cukrem, citronovou šťávou a vanilkou. Jakmile je vše krásně spojené, tak k surovinám vmícháme ušlehanou šlehačku. Vše důkladně promícháme.

4. Přejdeme k plnění skleniček. Na dno dáme sušenkovou drobenku, kterou upěchujeme. Na sušenky dáme krém a vršek krému zalijeme malinovou polevou. Zdobíme čerstvým ovocem.

Hotovo, takto připravené dezerty nechte vychladit, aby se dokonale propojily chutě a sušenky více zvlhly díky krému.

Dobrou chuť.

Tip na závěr:

Čerstvé ovoce můžete při plnění dát i doprostřed krému, abychom měli čerstvé ovoce i uvnitř dezertu.

Video recept na cheesecake s malinami ve skle

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest