Ochutnali jste již někdy makrelovou pomazánku? Neuvěřitelná dobrota, které je tak něco nekonkuruje. Jediné co potřebujete navíc je čerstvý chléb a snídaně nebo svačina je na světě. Je naprosto nepochopitelné, jak to, že tuto pomazánku běžně nekoupíte u pultu s lahůdkami. Věříme, že by se na ni stály fronty, naštěstí si ji můžete připravit doma dle našeho receptu.

Recept na makrelovou pomazánku s bylinkami

Ingredience pro přípravu

  • 250 g uzené makrely
  • 80 g majonézy
  • 2 vejce
  • 2 nakládané okurky
  • kopr
  • pažitka
  • citronová šťáva
  • sůl a pepř

Postup přípravy

1. Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo.

2. Makrelu zbavíme kůže a kostí, poté ji dáme nakrájenou do misky.

3. K rybě přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky.

4. Kopr s čerstvou pažitkou si nadrobno nasekáme a taktéž přidáme do misky.

5. Vejce si oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

6. Vejce přidáme k ostatním surovinám do misky a vše vidličkou promícháme.

7. Mícháme opravdu poctivě, aby se nám propojily chutě.

8. Nakonec přidáme majonézu a citronovou šťávu.

9. Osolíme a opepříme, promícháme.

Bylinky v pomazánce

Čerstvý kopr.
Zdroj obrázku: depositphotos, Čerstvý kopr.

V tomto případě je nasekaný čerstvý kopr v pomazánce naprosto nepostradatelný, skvěle zvýrazní a vylepší chutě celé pomazánky.

Uzená makrela

Uzená makrela.
Zdroj obrázku: depositphotos, Uzená makrela.

Makrela je mořská ryba, běžně prodávaná v našich obchodech zejména v uzené podobě. Makrela je velmi bohatá na omega-3 mastné kyseliny, vitamíny a bílkoviny. Ta nejběžnější v našich kuchyních, makrela obecná, je lovena v severních částech Atlantiku.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest