Ochutnali jste již někdy makrelovou pomazánku? Neuvěřitelná dobrota, které je tak něco nekonkuruje. Jediné co potřebujete navíc je čerstvý chléb a snídaně nebo svačina je na světě. Je naprosto nepochopitelné, jak to, že tuto pomazánku běžně nekoupíte u pultu s lahůdkami. Věříme, že by se na ni stály fronty, naštěstí si ji můžete připravit doma dle našeho receptu.
Recept na makrelovou pomazánku s bylinkami
Ingredience pro přípravu
- 250 g uzené makrely
- 80 g majonézy
- 2 vejce
- 2 nakládané okurky
- kopr
- pažitka
- citronová šťáva
- sůl a pepř
Postup přípravy
1. Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo.
2. Makrelu zbavíme kůže a kostí, poté ji dáme nakrájenou do misky.
3. K rybě přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky.
4. Kopr s čerstvou pažitkou si nadrobno nasekáme a taktéž přidáme do misky.
5. Vejce si oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
6. Vejce přidáme k ostatním surovinám do misky a vše vidličkou promícháme.
7. Mícháme opravdu poctivě, aby se nám propojily chutě.
8. Nakonec přidáme majonézu a citronovou šťávu.
9. Osolíme a opepříme, promícháme.
Bylinky v pomazánce
V tomto případě je nasekaný čerstvý kopr v pomazánce naprosto nepostradatelný, skvěle zvýrazní a vylepší chutě celé pomazánky.
Uzená makrela
Makrela je mořská ryba, běžně prodávaná v našich obchodech zejména v uzené podobě. Makrela je velmi bohatá na omega-3 mastné kyseliny, vitamíny a bílkoviny. Ta nejběžnější v našich kuchyních, makrela obecná, je lovena v severních částech Atlantiku.