5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Čevapčiči je velmi jednoduchý pokrm, který však svou chutí a vůní dokáže nadchnout i ty nejnáročnější labužníky. Kombinace mletého masa, čerstvých bylinek a koření vytváří dokonale vyvážený chuťový zážitek, který je těžké překonat. A právě v této jednoduchosti je jeho kouzlo. Stačí jen pár základních surovin a můžeme vykouzlit jídlo, které potěší každého u stolu.

Tento recept na čevapčiči je ideální pro rodinné obědy/večeře, přátelská setkání nebo dokonce jako hlavní chod při grilování. Grilované čevapčiči je božské! To krásné na tomto receptu je, jak je přizpůsobitelný. Například přidáte chilli pro pikantnost nebo čerstvé bylinky namísto sušených. Další zajímavostí je, že můžete různě měnit druhy mletého masa, buď uděláte z mixu hovězího a vepřového masa nebo z jehněčího nebo z krůtího, záleží na vašich preferencích.

My jsme si naše Čevapčiči připravili z mletého mix a k tomu manžel udělal jemnou bramborovou kaši. Ať už jste zkušený kuchař nebo teprve objevujete radosti z vaření, tento recept na čevapčiči je skvělým pokrm, na kterém lze začít.

Obrázek: cooky.cz, Domácí čevapčiči s bramborovou kaší, cibulkou a hořčicí

Recept na lahodné Čevapčiči

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 3
Vaříme Čevapčiči, uvedené množství je pro 3 osoby, délka přípravy 15 minut, délka smažení/grilování 15 minut.

Potřebné vybavení

  • Mísa
  • pánev/plech nebo gril
  • Nůž
  • lis na česnek

Suroviny

  • 500 g mletého masa mix
  • 4 stroužky česneku (prolisovaný)
  • 1 ks červené cibule (najemno nakrájená)
  • 1 ks vejce
  • 1 lžíce majoránky
  • 2 lžičky uzené papriky
  • chilli paprička (volitelná)
  • sůl a pepř (na dochucení)
  • olej na smažení

Postup 

  • Do větší mísy si dáme maso, vejce, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, koření (uzenou papriku, majoránku, chilli, sůl a pepř). Koření můžete měnit, dle vašich chutí.
    Video recept na rychlé čevapčiči

    Obrázek: cooky.cz, Domácí čevapčiči s bramborovou kaší, cibulkou a hořčicí

  • Vše důkladně promícháme. Navlhčíme si ruce a připravujeme ze směsi válečky asi 10 cm.
  • Následně si rozpálíme pánev s olejem a opékáme válečky ze všech stran, dozlatova. Kdo chce zdravější verzi, dá péct do trouby, na plechu vyloženým pečícím papírem, na 180 stupňů asi 15 minut. Nebo grilujeme na rozpáleným grilu.
  • Jako přílohu jsme zvolili jemnou bramborovou kaši.
    Video recept na rychlé čevapčiči

    Obrázek: cooky.cz, Domácí čevapčiči s bramborovou kaší, cibulkou a hořčicí

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 200 Kč
Chod: Grilování, Hlavní jídlo, Oběd, Speciální příležitosti, Večeře
Kuchyně: Balkánská, Maďarská
Klíčové slovo: bramborová kaše, čevapčiči, chilli, majoránka, mleté maso mix, uzená paprika, vejce


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest