Milují vaše děti špagety, ale chcete změnu po špagetách s kečupem a sýrem? Zkuste tuto vcelku tradiční, za to velmi chutnou omáčku s masem a parmazánem.
I obyčejné špagety můžete připravit tak, že se bude olizovat celá vaše rodina. Stačí několik málo surovin a během chvilky máte hotovou omáčku na špagety, kterou budete rádi dělat k večeři během týdne, kdy nebude moc času. S naším tipem na přidání žampionů a pancetty budou vaše špagety naprosto dokonalé.
Recept na špagety s rajčatovou omáčkou s hovězím masem a parmazánem
Potřebné vybavení
- 1 Větší hrnec
- 1 Rendlík nebo pánev
Suroviny
- 300 g Špaget
- 200 g Loupaných rajčat
- 100 g Mrkve
- 300 g Mletého hovězího masa
- 1 ks Cibule
- 3 lžíce Oleje
- 40 g Parmazánu
- 2 stroužky Česneku
- 20 g Rajčatového protlaku
- 200 g Žampionů (volitelné dle chutí)
- 50 g Pancetty (volitelné dle chuti)
- Bazalka, oregano, sůl a pepř
Postup
- Špagety vložte do silně osolené vroucí vody tak, aby byly celé ponořené.
- Vařte dle návodu tak, aby se nepřevařily.
- V rendlíku si rozpálíme olej a zpěníme najemno nakrájenou cibuli.
- Nastrouháme si mrkev a společně s mletým masem přidáme k cibuli.
- Masovou směs podusíme 10 minut.
- Jakmile je maso opečené, přidáme najemno nakrájené stroužky česneku.
- Podusíme dalších 8 minut, přidáme nakrájené žampiony a dochutíme kořením a bylinkami.
- Dusíme dalších 5 minut a jakmile žampiony změknout, přidáme rajčata a protlak.
- Špagety naservírujeme a přelijeme rajčatovou směsí.
- Posypeme parmazánem.
Poznámky
Vložit recept na web můžete zde a ostatní budou vařit podle Vás.