Kdo by odolal talíři plnému čerstvých těstovin tagliatelle propletených se šťavnatými krevetami a čerstvými rajčaty? Tento recept kombinuje všechny chutě a vůně, které si zamilujete, ještě vše podtrhne česnek a čerstvá bazalka. Navíc příprava tohoto pokrmu je překvapivě jednoduchá a rychlá, což z něj činí ideální volbu pro jakoukoliv večeři či oběd. Připravte se na to, že Tagliatelle s Krevetami a rajčaty se stanou hitem vaší kuchyně!
Tak jdeme nakupovat, uvedené suroviny jsou zakoupené z běžných potravin. Jen nakoupíme a hned letíme k plotně, kde pokrm vykouzlíme do méně než 30 minut. Hurá do vaření.
Recept na Tagliatelle s Krevetami a Čerstvými Rajčaty
Potřebné vybavení
- Pánev
- Hrnec
Suroviny
- 200 g marinované krevety
- 250 g čerstvé těstoviny tagliatelle
- 4 stroužky česneku (na plátky nakrájený)
- 150-250 g cherry rajčat
- 1 hrst bazalky (nahrubo nasekanou)
- 1 lžíce olivového oleje (na restování krevet)
Na závěr:
- parmezán (na posypání – volitelné)
Postup
- Nejprve přivedeme vodu v hrnci k varu a uvaříme těstoviny dle návodu.
- Rozpálíme pánev s olejem.
- Do něj dáme pokrájený česnek, jakmile se rozvoní, přidáme marinované krevety.
- Po 2 minutách restování přidáme cherry rajčata a restujeme dál. Dokud rajčata nezměknou.
- Jakmile rajčata jsou zvadlá, přidáme uvařené tagliatelle.
- Vše společně promícháme a přidáme pokrájenou bazalku.
- Opět promícháme a máme hotovo.
Obrázek: Cooky.cz, Recept na Tagliatelle s krevetami a rajčaty
- Nyní můžeme podávat a kdo má rád parmezán posype si těstoviny parmezánem.
- Dobrou chuť.