Milovníci čokolády si u této buchty stoprocentně přijdou na své, čokoláda je v ní totiž úplně všude! Jakmile se zakousnete, ucítíte piškotový korpus a vrstvu hustého čokoládového pudinku, který je hluboko v těstě. Závěrečnou tečkou je ovocná marmeláda a kokos.
Tajemstvím této buchty je propíchaný korpus, do kterého se hned po upečení vlije čokoládová vrstva. Čím víc děr, tím víc čokolády – takže tady se s ní rozhodně nešetří! K vytvoření dírek použijte dřevěnou vařečku nebo silné brčko. A pokud máte děti, určitě je zapojte do přípravy, protože tato část receptu je bude stoprocentně bavit.
Recept na Buchtu s čokoládou uvnitř korpusu – nebe pro milovníky čokolády
Ingredience na přípravu korpusu
- 450 g hladké mouky
- 200 g cukru krystal
- 1 balíček prášku do pečiva
- 2 vejce
- 10 polévkových lžic oleje
- 330 ml mléka
- 1 balíčk vanilkového cukru
Ingredience na přípravu polevy
- 1 máslo anebo Hera
- 250 g cukru
- 3 lžíce kakaa
- 6 lžíc mléka
- 1 kakaový pudink v prášku
Ingredience na dokončení
- višňová marmeláda
- kokos
Postup přípravy tohoto lahodného děrovaného dezertu
1. V šlehači vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáme ostatní ingredience.
2. Řídké těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
3. Ve vodní lázni si rozpustíme ingredience na polevu a rozmícháme.
4. Po upečení uděláme do vlažného piškotu hodně děr a polijeme ho čokoládovou polevou tak, aby se dostala do děr. Necháme ztuhnout.
5. Povrch koláče potřeme višňovou marmeládou a posypeme kokosem.
Tip na dokončení
Nakonec můžeme povrch dezertu posypat místo kokosu strouhanými ořechy nebo mandlemi.
