Milovníci čokolády si u této buchty stoprocentně přijdou na své, čokoláda je v ní totiž úplně všude! Jakmile se zakousnete, ucítíte piškotový korpus a vrstvu hustého čokoládového pudinku, který je hluboko v těstě. Závěrečnou tečkou je ovocná marmeláda a kokos.

Tajemstvím této buchty je propíchaný korpus, do kterého se hned po upečení vlije čokoládová vrstva. Čím víc děr, tím víc čokolády – takže tady se s ní rozhodně nešetří! K vytvoření dírek použijte dřevěnou vařečku nebo silné brčko. A pokud máte děti, určitě je zapojte do přípravy, protože tato část receptu je bude stoprocentně bavit.

Recept na Buchtu s čokoládou uvnitř korpusu – nebe pro milovníky čokolády

Ingredience na přípravu korpusu

  • 450 g hladké mouky
  • 200 g cukru krystal
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 2 vejce
  • 10 polévkových lžic oleje
  • 330 ml mléka
  • 1 balíčk vanilkového cukru

Ingredience na přípravu polevy

  • 1 máslo anebo Hera
  • 250 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 6 lžíc mléka
  • 1 kakaový pudink v prášku

Ingredience na dokončení

  • višňová marmeláda
  • kokos

Postup přípravy tohoto lahodného děrovaného dezertu

1. V šlehači vyšleháme vejce s cukrem do pěny a postupně přidáme ostatní ingredience.

2. Řídké těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme v troubě při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.

3. Ve vodní lázni si rozpustíme ingredience na polevu a rozmícháme.

4. Po upečení uděláme do vlažného piškotu hodně děr a polijeme ho čokoládovou polevou tak, aby se dostala do děr. Necháme ztuhnout.

5. Povrch koláče potřeme višňovou marmeládou a posypeme kokosem.

Upečenou buchtu politou čokoládovou olevou namažeme višňovou marmeládou.
UUpečenou buchtu politou čokoládovou olevou namažeme višňovou marmeládou.
Nakonec buchtu posypeme kokosem.
Nakonec buchtu posypeme kokosem.

Tip na dokončení

Nakonec můžeme povrch dezertu posypat místo kokosu strouhanými ořechy nebo mandlemi.

Jahodová bublanina upečená z mandlové mouky s čerstvými jahodami

Voňavá jahodová bublanina s mandlovou moukou: Vylepšený tradiční recept s vůní po mandlích

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest