Nyní je období cuket, každý na zahrádce sklízí a z cuket se dá vykouzlit tolik skvělých jídel. Pokud máte chuť na něco nového a originálního z cukety, zkuste nádivku. Tento recept na cuketovou nádivku Vám přiblíží, jak na to. Cukety jsou chutné a také velmi univerzální. Můžete je grilovat, smažit, péct a i plnit. My vám ale tentokrát představíme recept na zajímavý pokrm – cuketovou nádivku, která se připravuje na plechu. Výsledkem je výborný pokrm, který se může podávat jako hlavní chod nebo jako příloha.
Cuketová nádivka je ideální volbou pro rychlý oběd s bramborovou kaší nebo jako chutná svačinka
Kombinace cukety s aromatickými bylinkami a sýrem vytváří pokrm, který je nejen chutný, ale i vydatný. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá a rychlá, což oceníte v hektických pracovních dnech. Stačí pár základních surovin a můžete vykouzlit pokrm, který potěší všechny u stolu. Nechte se inspirovat naším receptem a objevte, jak snadno a rychle můžete připravit tento pokrm. Když vynecháte uzeninu z receptu, rázem máte výborný vegetariánský pokrm.
Recept na Cuketovou nádivku
Ingredience
- 4 ks vajec
- 1 hrnek hladké mouky
- 3 hrnky nastrouhané cukety
- 250 g šunky, slaniny, uzené maso či jiné uzeniny (nakrájené na kostičky)
- ½ hrnku rostlinného oleje
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 ks cibule (najemno nakrájenou)
- 1 lžička sůl
- 1 lžička mletého pepře
- 1 lžička majoránky
- 2 snítky čerstvé petrželky (nasekané) – volitelná
- 4 stroužky česneku (prolisované)
- strouhaný sýr (najemno)
- strouhanku na vysypání formy
Postup přípravy
1. Omyjeme cuketu a pak ji nastrouháme nahrubo včetně slupky. K nastrouhané cuketě přidáme lžičku soli a necháme cuketu odvodnit. Mezitím si předehřejeme troubu na 200 stupňů.
2. Vymažeme si pečící formu, kterou následně vysypeme strouhankou.
3. Nakrájíme si všechny suroviny. Scedíme vodu z nastrouhané cukety a přidáme k cuketě všechny suroviny – vejce, mouku, olej, prášek do pečiva, šunku, sýr, cibuli, česnek, petrželku a všechno suché koření. Vše důkladně promícháme, vznikne krásná hustá kaše.
4. Těsto na nádivku přelijeme do zapékací formy a dáme takto péct na 40 minut.
Hotovou nádivku můžeme podávat s bramborovou kaší nebo jen tak samotná svačinka do ruky.
Nechte si chutnat.