Proč dva světy? Protože v tomto moučníku se spojuje hutný čokoládový korpus s jemností kokosové náplně – dvě zcela rozdílné chutě, které spolu dohromady vytvářejí dokonalou harmonii. Pokud máte rádi slavnou tyčinku Bounty, tenhle dezert vám ji jistě připomene, chutná skoro stejně, je sladký, vláčný kokos je zahalený v čokoládě, jen je upečený na plechu. Je ideální ke kávě, ale neztratí se ani na menší oslavě nebo při posezení s přáteli.

Základ tvoří kakaové těsto, které nese lehce našlehanou kokosovou vrstvu, která se připravuje nejčastěji z tvarohu, zakysané smetany, případně sněhu z bílků. Navrch pak přijde lesklá čokoládová poleva nebo bohatý posyp strouhaným kokosem. Každé sousto je jemné, sladké, trochu exotické a nejlépe chutná až druhý den, když se chutě krásně propojí.

Recept na kokosovo-čokoládový moučník ve stylu tyčinky Bounty

Ingredience na kakaové těsto

  • 5 vajec
  • 250 g moučkového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 ml oleje
  • 125 ml vody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa

Co budete potřebovat na kokosovou náplň

  • 4 hrnky kokosového jogurtu
  • 2 hrnky smetany ke šlehání
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 10 listů želatiny
  • 1 lžíce kokosového likéru
  • 1 lžíce čokoládových lupínků
  • 2 lžíce kokosu + kokos na posypání

Postup přípravy Bounty řezů

1. Vejce utřeme s cukry do husté pěny a postupně přidáváme olej střídavě s vodou. Nakonec vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.

2. Hotové těsto nalijeme do vyššího plechu vymazaného tukem a vysypaného hrubou moukou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

3. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky, v další misce smícháme jogurt, moučkový cukr a kokosový likér. Želatinu namočíme do vody a připravíme dle pokynů na obalu.

4. Když máme želatinu připravenou, smícháme jí s jogurtovou směsí a přidáme vyšlehanou šlehačku. Jemně promícháme a nakonec zamícháme kokos a čokoládové lupínky.

Kokosovou náplň navrstvíme na vychladlý korpus.
Foto: Cooky.cz, Kokosovou náplň navrstvíme na vychladlý korpus.

5. Krém navrstvíme na chladné těsto a posypeme kokosem. Odložíme ztuhnout do lednice.

Varianta dokončení je také čokoládová poleva navrch řezů a posypání kokosem.
Foto: Cooky.cz, Varianta dokončení je také čokoládová poleva navrch řezů a posypání kokosem.

Tip na dokončení

Řezy jsou výborné také polité tmavou čokoládovou polevou a ozdobené kokosem. Přejeme dobrou chuť!

Obrázek receptu na Bounty tartaletky.

Bounty tartaletky – vánoční cukroví v podobě košíčků s chutí oblíbené kokosové tyčinky

Obrázek receptu na domácí Bounty tyčinky.

Domácí kokosové Bounty tyčinky lepší než z obchodu

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest