Dopřejte si ten nejlepší pudinkový dort svých snů! Tento dort plný sladkých jablek a jemného vanilkového pudinku, ozdobený tou nejlepší šlehačkou, jistě uspokojí vaše chutě na sladké. Už při pohledu na něj se sbíhají sliny a co teprve po zakousnutí do tohoto dortíku. To už člověk raději přestane úplně mluvit a jen si vychutnává tento koláčový dort.

Vzhledově je dortík velice elegantní a lákavý, vypadá jako čtyři vrstvy zmrzliny na sobě. Měkké těsto, jemná vrstva pudinku, voňavá jablečná vrstva a navrchu bílá nadýchaná šlehačka, to je kopec dobrot v jednom. Na tomto koláči je vidět, že i jablkové dezerty můžou být krásné, dobré a vznešené.

Recept na jablečný pudinkový dort se šlehačkou

Ingredience na korpus

  • 4 vejce
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr

Suroviny na jablečnou náplň

  • 1 kg sladkých jablek oloupaných a nakrájených na plátky
  • 5 lžic studené vody
  • cukr dle sladkosti jablek a chuti
  • 1 lžíce skořice

Z čeho udělat pudinkovou náplň

  • 2 vanilkové pudinky v prášku
  • 1 litr vody
  • cukr dle návodu na pudinku a chuti

Suroviny na šlehačku

  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 5 lžic cukru

Postup přípravy jablečného dortu

1. V šlehači vyšleháme vejce s cukry do pěny, postupně přilijeme olej a zamícháme prosetou mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do vyššího plechu vymazaného tukem a vysypaného moukou.

2. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 13 minut.

Obrázek receptu na Dort Jablíčko v hedvábí aneb Jablečný pudinkový dort s vanilkovým nádechem
Foto: Cooky.cz, Korpus upečeme v troubě.

3. Do kastrolu dáme 5 lžic vody, přidáme lžíci skořice, případně cukr a na plátky nakrájená oloupaná jablka. Přivedeme k varu a povaříme asi 20 minut. Jablka nerozvařujeme.

4. Uvařená a okapaná jablka navrstvíme na vychladlý korpus.

Obrázek receptu na Dort Jablíčko v hedvábí aneb Jablečný pudinkový dort s vanilkovým nádechem
Foto: Cooky.cz, Jablka dáme do hrnce a uvaříme

5. Do kastrolu dáme vařit litr vody (můžeme smíchat se sirupem z uvařených jablek, který doplníme do litru tekutiny) s cukrem dle chuti a v trošce odebrané studené vody rozmícháme 2 pudinky. Vlijeme do vařící vody a za stálého míchání uvaříme hustý pudink.

Obrázek receptu na jablkovou buchtu našich babiček, ty jí dělaly stejně nejlepší

Babiččina jablková buchta: Kousek dětství, který nejde zapomenout

6. Pudink ihned vylijeme na jablka na plechu a necháme odpočívat nejméně 1 hodinu. Potom uložíme do lednice zchladit.

Obrázek receptu na Dort Jablíčko v hedvábí aneb Jablečný pudinkový dort s vanilkovým nádechem
Foto: Cooky.cz, Na jablka nalijeme teplý uvařený podnik s vodou.

7. Smetanu s cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou navrstvíme navrch dortu a zarovnáme.

Obrázek receptu na Dort Jablíčko v hedvábí aneb Jablečný pudinkový dort s vanilkovým nádechem
Foto: Cooky.cz, Naneseme šlhačku na dort

Servírování

Dort podáváme dobře vychlazený a krájíme na čtverce.

Obrázek receptu na hraběnčiny řezy s jablky.

Hraběnčiny řezy s jablky a rozinkami: Trošku jiná příprava jinak známé sladké klasiky

Obrázek receptu an Vrstvený jablečný koláč s rychlou přípravou a vynikající chutí - vláčný, šťavnatý a snadný

Rychlý jablečný koláč se skořicí: Vláčný, voňavý a bleskový

pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest