Pečenou kachnu známe všichni a pečené kuře také. Znáte však kuře pečené na způsob kachny? Někomu přijde kachna možná příliš tučná a těžká a proto dává přednost lehčímu kuřecímu masíčku pečenému na způsob kachny. Takto připravené kuře je skvělým trikem, jak si vychutnat chuť pečené kachny aniž byste museli hodiny čekat a podlévat pravou kačenu.

Chcete li získat typickou chuť pravé české pečené kachny, zkombinujte kuřecí maso s cibulí, kmínem a majoránkou. Kuře budeme péct pomalu a při nižší teplotě, maso bude šťavnatější a kůže krásně křupavá – přesně, jako tomu bývá u správně upečené kachny. Pokrm bude lehčí, méně tučný a můžeme ho podávat s kynutým knedlíkem a dušeným zelím, skvěle se k tomuto receptu hodí také pečené brambory.

Recept na přípravu Falešné kachny z kuřete

Ingredience na Kuře a la kachna

  • 1 kuře (naporcované)
  • 500 g kysaného zelí
  • 300 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • drcený kmín
  • grilovací koření
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy kuřete jako kachna se zelím a knedlíkem

1. Do zapékací misky narovnáme kysané zelí, cibuli nakrájenou na proužky, jablko na plátky, slaninu na plátky a osolíme a opepříme.

2. Přidáme naporcované (dle libosti) kousky kuřete, posypeme grilovacím kořením a kmínem a mezi ně naskládáme zbytky slaniny, cibule a jablka. Podlijeme vodou.

Obrázek receptu na pokrm Falešná kachna nebo kuře alá kachna
Recept na pokrm Falešná kachna nebo kuře alá kachna – Všechny ingredience naskládáme do zapékací misky a pečeme v troubě.

3. Zapékací misku přikryjeme a kuře pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 90 minut. 10 minut před koncem pečení pokličku sundáme a pečeme odkryté.

Servírování

Falešnou kachnu nebo kuře a la kachna podáváme s kynutým knedlíkem a dušeným bílým zelím. Hodí se i pečené brambory.

Pečená kachna

Pečeme víkendovou kachnu na jablkách: tradiční kachna se zelím a bramborovými noky

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest