Pečenou kachnu známe všichni a pečené kuře také. Znáte však kuře pečené na způsob kachny? Někomu přijde kachna možná příliš tučná a těžká a proto dává přednost lehčímu kuřecímu masíčku pečenému na způsob kachny. Takto připravené kuře je skvělým trikem, jak si vychutnat chuť pečené kachny aniž byste museli hodiny čekat a podlévat pravou kačenu.
Chcete li získat typickou chuť pravé české pečené kachny, zkombinujte kuřecí maso s cibulí, kmínem a majoránkou. Kuře budeme péct pomalu a při nižší teplotě, maso bude šťavnatější a kůže krásně křupavá – přesně, jako tomu bývá u správně upečené kachny. Pokrm bude lehčí, méně tučný a můžeme ho podávat s kynutým knedlíkem a dušeným zelím, skvěle se k tomuto receptu hodí také pečené brambory.
Recept na přípravu Falešné kachny z kuřete
Ingredience na Kuře a la kachna
- 1 kuře (naporcované)
- 500 g kysaného zelí
- 300 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 jablko
- drcený kmín
- grilovací koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy kuřete jako kachna se zelím a knedlíkem
1. Do zapékací misky narovnáme kysané zelí, cibuli nakrájenou na proužky, jablko na plátky, slaninu na plátky a osolíme a opepříme.
2. Přidáme naporcované (dle libosti) kousky kuřete, posypeme grilovacím kořením a kmínem a mezi ně naskládáme zbytky slaniny, cibule a jablka. Podlijeme vodou.
3. Zapékací misku přikryjeme a kuře pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 90 minut. 10 minut před koncem pečení pokličku sundáme a pečeme odkryté.
Servírování
Falešnou kachnu nebo kuře a la kachna podáváme s kynutým knedlíkem a dušeným bílým zelím. Hodí se i pečené brambory.

1 komentář
Hmmmmm, já bych tedy udělal normální kysané zelí na cibulce a zahuštěné bramborou. Kuře bych prošpikoval slaninou, kmín bych dal celý, ale mletý nevadí, jablíčko je OK, ale do pekáče stačí na čtvrtky nebo půlky a rozhodně bych vynechal grilovací koření. Vy ho dáváte na kachnu, když jí pečete??? Já nikoho takového fakt neznám. Knedlíky každému podle chuti, ale když uděláte bramborové, jedno voko nezůstane suchý, jak praví klasik.