Pečenou kachnu známe všichni a pečené kuře také. Znáte však kuře pečené na způsob kachny? Někomu přijde kachna možná příliš tučná a těžká a proto dává přednost lehčímu kuřecímu masíčku pečenému na způsob kachny. Takto připravené kuře je skvělým trikem, jak si vychutnat chuť pečené kachny aniž byste museli hodiny čekat a podlévat pravou kačenu.
Chcete li získat typickou chuť pravé české pečené kachny, zkombinujte kuřecí maso s cibulí, kmínem a majoránkou. Kuře budeme péct pomalu a při nižší teplotě, maso bude šťavnatější a kůže krásně křupavá – přesně, jako tomu bývá u správně upečené kachny. Pokrm bude lehčí, méně tučný a můžeme ho podávat s kynutým knedlíkem a dušeným zelím, skvěle se k tomuto receptu hodí také pečené brambory.
Recept na přípravu Falešné kachny z kuřete
Ingredience na Kuře a la kachna
- 1 kuře (naporcované)
- 500 g kysaného zelí
- 300 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 1 jablko
- drcený kmín
- grilovací koření
- sůl
- pepř
Postup přípravy kuřete jako kachna se zelím a knedlíkem
1. Do zapékací misky narovnáme kysané zelí, cibuli nakrájenou na proužky, jablko na plátky, slaninu na plátky a osolíme a opepříme.
2. Přidáme naporcované (dle libosti) kousky kuřete, posypeme grilovacím kořením a kmínem a mezi ně naskládáme zbytky slaniny, cibule a jablka. Podlijeme vodou.
3. Zapékací misku přikryjeme a kuře pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 90 minut. 10 minut před koncem pečení pokličku sundáme a pečeme odkryté.
Servírování
Falešnou kachnu nebo kuře a la kachna podáváme s kynutým knedlíkem a dušeným bílým zelím. Hodí se i pečené brambory.
