Toto výborné jídlo je přesně ten případ, kdy nemusíme mít extra dlouhý seznam ingrediencí pro uvaření něčeho dobrého pro celou rodinu. Za pomoci lehkých ingrediencí vám dodá energie a zároveň je příprava natolik jednoduchá, že se hodí na každodenní vaření. Pro lepší chuť avšak použijeme kuřecí maso ze stehen, jelikož se v tomto případě skvěle hodí do omáčky k rýži. Pokud ale preferujete co nejdietnější variantu, zvolte si prsní řízky.

Kromě masa je v tomto receptu hlavním hrdinou pórek. Ten tvoří hlavní část spektra chutí a jídlo je díky němu velmi specifické a vynikající. Pokud tedy máte rádi jídla, která jsou lehká a během chvíle zasytí mnoho lidí, rozhodně se pusťte hne do vaření!

Recept na kuřecí nudličky na pórku

Ingredience pro přípravu

  • 3 kuřecí stehna (vykostěná)
  • sůl a pepř
  • 1 cibule
  • olej
  • kousek másla
  • 6 malých žampionů
  • 1/2 pórku (část zelené a část bílé)
  • 1 rovná lžička kari
  • 250 ml drůbežího vývaru (nebo vody)
  • 200 ml smetany
  • 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy

1. Na oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájená vykostěná stehna.

2. Orestujeme, osolíme a opepříme.

3. Přidáme nakrájený pórek a žampiony.

Obrázek receptu na pórkovou pomazánku s vejci.

Jemná pórková pomazánka s vejci: Velmi rychlá příprava a lahodná chuť

4. Chvilku restujeme za stálého míchání a přidáme kari.

5. Promícháme, zalijeme vývarem a dusíme do měkka.

6. Nakonec vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou a provaříme.

Čerstvý pórek.
Foto: freepik.com, Čerstvý pórek.

Více pórku v naší kuchyni

Bohužel je pórek v české kuchyni velmi často přehlížený. To je škoda, je jemnější než cibule a dává pokrmům specifickou chuť. Hodí se k jakémukoliv masu a obsahuje spoustu vitamínů a vlákniny. Je samozřejmě velmi vhodný na dušení a v kombinaci s kuřecím masem získává skvělou konzistenci.

Pórková polévka - servis

Pórková polévka s bramborami

Foto a recept: Romana Rubášová, redakce cooky.cz, částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest