Stále platí, že i přes kulturní i náboženskou benevolenci obyvatel České republiky je kuřecí maso to nejoblíbenější. Je totiž lehké, dostupné a jeho příprava je rychlá. Navíc dobře vstřebává chutě a tak se hodí to mnoha jídel. V receptu na pytlákovu kapsu použijeme zrající sýry, díky kterým se maso provoní a získá výraznou chuť.

Plněné maso, neboli kapsy nejsou českým vynálezem. Již před mnoha lety jsme se mohli ve Francii setkat s tolik známým a oblíbeným Cordon Bleu, což je notoricky známá plněná kapsa šunkou a sýrem s francouzským původem. Z východu k nám zase dorazil předchůdce naší plněné kapsy Kyjevský řízek, což je vlastně plněný kuřecí řízek s máslem, bylinkami a celý v trojobalu.

Recept na kuřecí Pytlákovu kapsu: Snadný nápad na voňavý oběd

Ingredience pro přípravu

  • česnek
  • 2 vejce
  • kuřecí prso
  • sůl a pepř
  • strouhanka
  • mouka
  • Limburger
  • Romadur
  • olej

Postup přípravy

1. Maso očistíme a v polovině prořízneme tak, aby nám vznikla kapsa.

Kuřecí prso rozřízneme v kapsu.
Kuřecí prso rozřízneme v kapsu.

2. Kapsu jemně rozklepeme paličkou na maso, dostatečně ho osolíme a také opepříme.

3. Na prkénku si nadrobno nasekáme česnek a rozprostřeme na maso.

4. Nyní si nakrájíme 4 plátky Limburgeru a 4 plátky Romaduru, které položíme na střed masa.

Naplníme zrajícími sýry.
Naplníme zrajícími sýry.

5. Naplněné maso přeložíme tak, aby nám vznikla kapsa a v místě, kde chceme maso uzavřít, poklepeme pěstí nebo paličkou na maso, aby držela lépe uzavřená.

6. Do prvního talíře nasypeme mouku, do druhého rozšleháme dvě vejce a do třetího nasypeme strouhanku.

7. Připravené maso obalujeme v mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.

8. Fritézu rozehřejeme na 160 stupňů a obalenou kapsu smažíme 8 – 9 minut.

9. Podáváme s hranolky, bramborami nebo bramborovou kaší.

Kuřecí pytlákova kapsa v trojobalu.
Kuřecí pytlákova kapsa v trojobalu.

Experimentujte s náplní

Dva druhy použitých sýrů v pytlákově kapse mám vyzkoušené a je to dobrota. Nikde však není psáno, že nemůžete vyzkoušet další druhy sýrů. Pro jemnější chuť zkuste Goudu nebo Eidam. Naopak pokud jste milovníci plísňových sýrů, naplňte kapsu Hermelínem nebo Nivou. V naší rodině máme nejraději zrající sýry, proto volba byla jasná!

Recept na rozpečený sýr camembert s topinkou a zeleninou

Rozpečený camembert s bazalkovým pestem a česnekem: Vše zapečené v jednom pekáči i s bagetou

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest