Salátů je nepřeberné množství. V podstatě kdykoliv získáte možnost vařit z čerstvé sezónní zeleniny, rozhodně toho využijte. Tento recept na salát připravujeme několikrát ročně, protože se skvěle hodí k sváteční tabuli. Je nejen velmi chutný, ale také vypadá velice dobře na stole. Jeho využitelnost je různorodá. Rádi ho podáváme jako předkrm nebo když jsme sami doma jako lehkou večeři. K zelenině totiž přidáváme trochu kvalitní šunky a kuřecí maso, díky kterému dokáže salát zdravě zasytit. Samozřejmostí je také vejce pro lepší chuťový profil.

Ve výsledku získáte lehké a výživné jídlo ideální pro letní dny. Připravíte ho rychle a snadno a nikdy vás nezklame. Salát je velmi flexibilní a pokud nemáte nějaké ingredience doma, prostě je nahraďte jinými.

Recept na sváteční salát

Ingredience pro přípravu

  • 150 g čerstvého zelí
  • 1 salátová okurka
  • 4 lžíce konzervované kukuřice
  • 300 g šunky
  • 1 uvařené kuřecí prso
  • 3 vejce
  • majonéza
  • sůl a pepř
  • rostlinný olej

Postup přípravy

1. Nejdříve si najemno nakrájíme zelí a na tenké nudličky okurku.

2. Stejně jako okurku nakrájíme i šunku a v misce si rozšleháme vejce.

3. Rozšlehaná vejce osolíme a ještě prošleháme.

4. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje a z vaječné směsi usmažíme několik tenkých omelet.

5. Omelety necháme zchladnout a poté je srolujeme a nakrájíme na tenké kousky.

Omelety srolujeme a nakrájíme.
Zdroj obrázku: souspark, Omelety srolujeme a nakrájíme.

6. Uvařené kuřecí maso ve slané a ochucené vodě necháme také zchladnout a poté ho nadrobno nakrájíme.

7. Z konzervy s kukuřicí slejeme nálev a 4 lžíce kukuřice dáme do misky.

8. Ke kukuřici přidáme všechny ostatní suroviny na salát včetně majonézy dle chuti a dáme na 45 minut do lednice.

Ke kukuřici přidáme všechny ostatní suroviny.
Zdroj obrázku: souspark, Ke kukuřici přidáme všechny ostatní suroviny.
Sváteční zeleninový salát s masem, šunkou a vejci.
Zdroj obrázku: souspark, Sváteční zeleninový salát s masem, šunkou a vejci.

Tipy k podávání

Tento sváteční salát má mnoho využití. V první řadě je skvělý jako lehká večeře s čerstvým pečivem. Také ho využijete jako lahodný předkrm během svátečního stolování a v neposlední řadě jako příloha například k pečeným bramborám.

Nejlepší recept roku


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest