Super jednoduché a rychlé cukroví, které vypadá krásně a ještě lépe chutná – připomíná klasické rakvičky. Upečete ho v jakýchkoli formičkách a jako bonus je nemusíte vymazávat. U nás doma se jich sní vždycky hrozná hromada, protože jsou přece duté!

Celé kouzlo nafoukánků dokonale doplní rozpuštěná čokoláda. Můžete do ní namočit jen špičky cukroví, celou půlku nebo je čokoládou pocákat. Recept je tak snadný, že ho zvládne i člověk, který peče cukroví poprvé v životě. Je to takový znovu nalezený recept na vánoční cukroví z mého dětství.

Recept na ořechové nafoukánky – znovunalezený recept z mého dětství

Doba přípravy: 50 minut

Co potřebujeme

  • 100 g hladké mouky
  • 125 g másla nebo jiného tuku na pečení
  • 200 g cukru moučka
  • 125 g jemně mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
  • 1 lžička sody

Postup přípravy ořechových nafoukánků

1. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, které pak dáme na 15 minut vychladnout do lednice.

2. Do formiček (například na pracny) vmáčkneme vždy kousek těsta (plníme asi do ¾ formičky).

Obrázek k receptu na ořechové nafoukánky
Foto: Ilona Mikulecká, Recept na ořechové nafoukánky

3. Pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 25 minut do růžova.

4. Vychladlé namáčíme v čokoládě.

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme přidat citronovou kůru, skořici nebo trochu vanilky pro zajímavější vůni.

Návod na přípravu domácích rakviček

Rakvičky, které se připravují bez formiček

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest