Jsou prostě dny, kdy se nechce čekat. Čekat na nic, ani na kynutí těsta. Ale chuť na sladké je neodolatelná. A právě tehdy přijde vhod recept na koláčky bez kynutí. Jejich těsto je měkké a náplň si můžete zvolit podle chuti, například povidlovou, makovou nebo tvarohovou. Koláčky jsou sice nenápadné, ale dokážou svou chutí vytvořit pocit domova už prvním soustem.
Tyto nekynuté koláče jsou také velmi rychlé, ale přesto mohou být nadýchané, křehké nebo máslově vláčné, záleží jaké těsto si zvolíme. Můžeme zvolit smetanové, tvarohové, majolkové, nebo křehké máslové. Toto je recept na koláče s droždím, ale těsto nemusí kynout. Vyzkoušejte a sami se přesvědčíte.
Recept na výborné koláče bez kynutí
Ingredience na nekynuté těsto
- 500 g hladké mouky
- 3 žloutky
- jedna kostka droždí
- 250 ml mléka
- 250 ml oleje
- špetka soli
- 8 lžiček cukru
Z čeho udělat tvarohovou náplň
- 2 kostky tvarohu
- 1 vejce
- vanilkový cukr
- trochu mléka
- meruňky, borůvky, broskve (dle volby)
Z čeho udělat drobenku
- hrubá mouka
- moučkový cukr
- změklé máslo
Postup přípravy koláčů
1. Z ingrediencí pro těsto si vypracujeme těsto, rozválíme na válu a vykrajujeme kolečka.
2. Dnem skleničky si uděláme důlky a naplníme za pomoci cukrářského sáčku tvarohem rozmíchaným s vejcem, vanilkovým cukrem a trochou mléka.
3. Na tvaroh poklademe ovoce a okraje pomažeme rozšlehaným vejcem.
4. Nakonec koláčky posypeme drobenkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů do růžova.
Z uvedené dávky by mělo vyjít 30 kousků koláčů, záleží ale jakou velikost zvolíte

Tvarohové koláčky bez droždí – hebké, jako sněhová pohlazení

Kávové mini koláčky: Sladké, jemné, nadýchané a slavnostní
pozn. částečně upraveno AI, redakce cooky.cz, recept a foto Renata Malíková