Ideální letní ovocný moučník na plech, který okouzlí každého. Je jednoduchý, připravený z ovoce, které zrovna dozrává na zahradě a má moc dobré těsto z tvarohu a vanilky. To vše ještě doplní lahodná drobenka – takže ho můžeme nazvat i drobenkovým koláčem. Jak už bylo řečeno, tento lahodný koláč kombinuje krémovou tvarohovou náplň, jakékoliv sezonní ovoce a křehkou drobenku.

Tvarohové koláče patří mezi nejoblíbenější dezerty, neboť tvaroh dodává koláči jemnost a vláčnost, kterou jen tak něco nepřekoná. Když k tomu přidáte vaše oblíbené ovoce a posypete vše drobenkou, vznikne moučník, který si zamiluje každý.

Tento koláč je také velmi jednoduchý na přípravu, takže ho zvládne připravit i začátečník v kuchyni. Jestliže se rádi inspirujete novými recepty nebo i s ostatními nadšenými kuchaři rádi sdílíte vaše výtvory, přidejte se do naší skupiny na Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně. Připravte si všechny ingredience a pojďme se pustit do pečení!

Recept na Tvarohový ovocný koláč s drobenkou

Uvedené množství je na formu 30 x 20 cm.

Koláč na plech z tvarohového těsta s vanilkou, ovocem a drobenkou
Obrázek: cooky.cz, Drobenkový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou

Potřebné suroviny:

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 100 g cukru krystal
  • 1 vejce
  • citronová kůra
  • 2 lžíce kypřícího prášku

Na tvarohovou náplň:

  • 500 g měkkého tvarohu
  • 50 g cukru krystal
  • 2 vejce (žloutky)
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce citronové šťávy

Ovoce:

  • 300 – 500 g ovoce dle vašeho výběru

Drobenka:

  • 80 g polohrubé mouky
  • 80 g cukru krystal
  • 80 g másla

Postup:

Koláč na plech z tvarohového těsta s vanilkou, ovocem a drobenkou
Obrázek: cooky.cz, Drobenkový koláč s tvarohem, ovocem a drobenkou

1. Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. V míse smícháme mouku, cukr a kypřícího prášku, vše promícháme. Přidáme máslo, citronovou kůru a vejce a pomocí mixéru ušleháme hladké těsto. Těsto vylijeme do připraveného pekáče vyloženého pečícím papírem.

2. Připravíme si tvarohovou část. Smícháme v misce, tvaroh, cukry, žloutky a citronovou šťávu. Vše dobře promícháme, aby se suroviny spojily. Tvarohovou směs dáme na těsto. Poté rozvrstvíme připravené ovoce.

3. Nyní si připravíme drobenku – smícháme máslo, cukr a mouku pomocí ruky na drobivou konzistenci. Drobenkou posypeme ovoce.

4. Takto připravený koláč dáme péct do předehřáté trouby na 40 – 45 minut. Dokud nebude mít drobenka zlatavou barvu.

5. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.

Nechte si chutnat.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest