Jakmile přijde podzim a venku začne být chladněji, ráda se uchýlím k receptům, které domov naplní sladkou vůní skořice a jablek. Moje oblíbené smaženky jsou jako malé nadýchané a podlouhlé polštářky, s bohatou chutí jablek a obalené skořicovým cukrem. Jsou dokonalé na víkendové odpoledne nebo klidný podzimní večer, kdy chcete potěšit rodinu něčím domácím a voňavým.
Výhodou celého receptu je, že nepotřebujeme troubu ani kynuté těsto. Takže vše máme hotové za 5 minut a hned si začneme pochutnávat na lahodných a vláčných smaženkách.
Recept na skořicovo-jablečné smaženky
Ingredience pro přípravu
- 1 jablko
- 3 lžíce cukru
- 1 vejce
- 3 lžíce oleje
- 200 g bílého jogurtu
- 350 g mouky
- 50 ml mléka
- špetka soli
- prášek do pečiva
- olej
- skořice
Postup přípravy
1. Vyšleháme vejce, cukr, sůl a olej, poté přimícháme jogurt a přidáme jablka.
2. Směs rozředíme mlékem a zapracujeme do ní mouku s práškem do pečiva.
3. Rukama od oleje tvarujeme z těsta malé rohlíčky a smažíme v dostatečném množství oleje dozlatova.
4. Hotové rohlíčky obalíme ve směsi cukru a skořice.
Tipy na závěr
Voňavější těsto
Přidejte k těstu špetku muškátového oříšku nebo mletého hřebíčku – tyhle koření dodají smaženkám ještě více hřejivé podzimní vůně a chutí, které se perfektně snoubí se skořicí.
Křupavý efekt s mandlemi nebo ořechy
Do těsta můžete přimíchat nahrubo nasekané mandle nebo ořechy. Dodají smaženkám příjemnou křupavost a další vrstvy chutí.
Zdroj: sweet recipes