Jakmile přijde podzim a venku začne být chladněji, ráda se uchýlím k receptům, které domov naplní sladkou vůní skořice a jablek. Moje oblíbené smaženky jsou jako malé nadýchané a podlouhlé polštářky, s bohatou chutí jablek a obalené skořicovým cukrem. Jsou dokonalé na víkendové odpoledne nebo klidný podzimní večer, kdy chcete potěšit rodinu něčím domácím a voňavým.

Výhodou celého receptu je, že nepotřebujeme troubu ani kynuté těsto. Takže vše máme hotové za 5 minut a hned si začneme pochutnávat na lahodných a vláčných smaženkách.

Recept na skořicovo-jablečné smaženky

Ingredience pro přípravu

  • 1 jablko
  • 3 lžíce cukru
  • 1 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 200 g bílého jogurtu
  • 350 g mouky
  • 50 ml mléka
  • špetka soli
  • prášek do pečiva
  • olej
  • skořice

Postup přípravy

1. Vyšleháme vejce, cukr, sůl a olej, poté přimícháme jogurt a přidáme jablka.

Přimícháme jablka.
Přimícháme jablka.

2. Směs rozředíme mlékem a zapracujeme do ní mouku s práškem do pečiva.

3. Rukama od oleje tvarujeme z těsta malé rohlíčky a smažíme v dostatečném množství oleje dozlatova.

Vytvarujeme rohlíčky.
Vytvarujeme rohlíčky.
Usmažíme v dostatečném množství oleje.
Usmažíme v dostatečném množství oleje.

4. Hotové rohlíčky obalíme ve směsi cukru a skořice.

Obalíme v cukru a skořici.
Obalíme v cukru a skořici.

Tipy na závěr

Voňavější těsto
Přidejte k těstu špetku muškátového oříšku nebo mletého hřebíčku – tyhle koření dodají smaženkám ještě více hřejivé podzimní vůně a chutí, které se perfektně snoubí se skořicí.

Křupavý efekt s mandlemi nebo ořechy
Do těsta můžete přimíchat nahrubo nasekané mandle nebo ořechy. Dodají smaženkám příjemnou křupavost a další vrstvy chutí.

Zdroj: sweet recipes



Write A Comment

Připnout na Pinterest