Bezvadný recept na bublaninu ze sezónního ovoce s tvarohem. Tentokrát jsem použila třešně, které v kombinaci s tvarohovým těstem vytváří jednu z mých nejoblíbenějších kombinací chutí. Tento recept na bublaninu s tvarohem a ovocem je ideální pro každou příležitost. Kombinace jemného těsta, krémového tvarohu a čerstvého ovoce vytváří dokonalou harmonii chutí, která potěší každého milovníka sladkých dezertů.
Pro přípravu těsta budete potřebovat 3 vejce, 50 g másla, 100 g cukru, lžičku prášku do pečiva, špetku soli a 200 g mouky a ovoce – ideálně třešně. Na náplň si připravte další vejce, vanilku, 2 lžíce krupice, 110 g cukru, 200 g smetany a 400 g tvarohu. Začněte tím, že vyložíte plech pečicím papírem. Smíchejte vejce se solí a cukrem, přidejte měkké máslo a mouku s práškem do pečiva. Těsto nalijte na plech. Pak smíchejte tvaroh, smetanu a vejce do hladké směsi, přidejte cukr, krupici a vanilku a rozprostřete náplň na těsto. Nezapomeňte na ovoce a pečte při 180°C asi 35 minut.
Nepřehlédněte: přidejte se do skupiny pro inspirace na Nejlepší sladké recepty: koláče, buchty, dezerty, dorty.
Recept na jemnou tvarohovou bublaninu s třešněmi
Potřebné vybavení
- 1 Plech nebo jakákoliv forma na pečení Bublaniny
Suroviny
Ingredience na koláč
- 3 vejce
- 50 g másla
- 100 g cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 200 g mouky
Ingredience na náplň
- 1 vejce
- Vanilka
- 2 lžíce krupice
- 110 g cukru
- 200 g zakysané smetany
- 400 g tvarohu
- Ovoce (dle chuti)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a vyložte pekáč (20×30 cm) pečicím papírem.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce se špetkou soli a cukrem po dobu 3 minut.
Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina
- Přidejte změklé máslo a dobře promíchejte, dokud se směs nespojí.
- V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva a postupně ji prosejte do vaječné směsi, dokud nevznikne homogenní těsto.
Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina
- Přeneste těsto do připraveného pekáče a rovnoměrně ho rozetřete.
Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina
- V další míse smíchejte tvaroh a zakysanou smetanu. Přidejte vejce a rozmixujte tyčovým mixérem do hladka.
- Přidejte cukr, krupici a vanilku a opět dobře promíchejte.
Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina
- Náplň rovnoměrně rozetřete na těsto v pekáči.
Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina
- Nahoru přidejte kousky ovoce podle chuti.
- Pečte v předehřáté troubě asi 35 minut, dokud náplň neztuhne a okraje nezezlátnou.
Zdroj: kiloretete, Třešňovo-tvarohová bublanina
- Nechte koláč vychladnout, nakrájejte na kousky a podávejte.