Takto připravená kuřecí stehna jsou zajímavou alternativou, jak si připravit originálně kuřecí paličky. Ukážeme vám náš trik, který třeba neznáte a obohatí vaší domácí kuchařku. Díky tomuto triku připravíte tak chutný pokrm, že vám doma neuvěří, že paličky nejsou z restaurace. Připravíme si je s bramborami jako celý hlavní chod a recept si určitě uložte, aby jste někdy mile pohostili návštěvu. Postup je trochu netradiční, ale výsledek zajímavý a chuť skvělá a jemná. Nejde jen tak o obyčejná kuřecí stehna, však uvidíte sami.
Recept na smažené kuřecí paličky
Ingredience pro přípravu
- 4 ks kuřecích stehen
- 2 brambory
- 3 vejce
- petržel, kopr, bobkový list
- sůl a pepř
- červená paprika a kurkuma
- sušený česnek
- italské bylinky
- 60 g parmazánu
- strouhanka
- rostlinný olej
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
Postup přípravy
1. Omytá kuřecí stehna si dáme do většího hrnce a k nim přidáme rozpůlenou cibuli, několik kuliček černého pepře, bobkový list, 1 lžičku soli a vše zalejeme vodou.
2. Přikryjeme pokličkou a dáme vařit, dokud nebudou stehna hotová.
3. Mezitím si nakrájíme oloupané brambory a dáme je do menšího kastrolu. Zalejeme osolenou vodou a dáme vařit do měkka.
4. Uvařená kuřecí stehna vytáhneme a necháme zchladnout.
5. Hotové brambory dáme do větší misky a rozmačkáme na pyré.
6. Do bramborového pyré přidáme 1 lžičku červené papriky, kurkumy, trochu opepříme a dochutíme sušeným česnekem a případně italskými bylinkami.
7. Dobře promícháme a maso ze stehen oddělíme od kostí.
8. Maso nakrájíme na malé kousky a přidáme k bramborovému pyré.
9. Nasekáme si petržel s koprem a také přidáme do misky s bramborem a masem.
10. Také si do mísy přisypeme nastrouhaný parmazán a rozklepneme 1 vejce.
11. Takto velmi dobře vše zamícháme a vytvoříme směs.
12. Připravíme si strouhanku na talíři a rozklepneme si 2 vejce do dalšího čistého talíře.
13. Vejce rozšleháme a z bramborové směsi uděláme silně placky.
14. Kosti od stehen obalíme touto směsí tak, aby nám vznikl původní tvar kuřecího stehna.
15. Nyní vytvarovaná stehna obalíme ve vejci a následně ve strouhance.
16. Ze zbylé směsi uděláme malé placičky a připravíme si je stejným způsobem akorát bez kostí.
17. Na pánvi si rozpálíme olej a stehna smažíme z obou stran dozlatova.
Nakonec ještě připravíme dip
1. Mezitím si do malé misky dáme rajčatový protlak, 2 lžíce vody a olivový olej. Vše opepříme a osolíme.
2. Prolisujeme do misky česnek a přidáme nasekanou petržel a kopr.
3. Promícháme a tuto omáčku podáváme s hotovými paličkami.
Neodolatelně chutné!
Hotové jídlo vás jistě zaujme, jde sice o trochu netradiční přípravu, zato velmi povedenou. Podávejte buď s uvařenými bramborami nebo klidně pouze s čerstvým salátem a rajčaty.