Tvarohový krémeš, nazývaný i tvarohový krémovník, je skutečně nebe v puse. Každý, kdo jej totiž ochutnal, nemohl pochopit, co je v něm tak dobrého a lahodného. U nás se totiž tento dezert pekl celé moje dětství a byl můj nejvíce oblíbený. Dokonce jsem jej pekla i pak já svým dětem, oblíbily si jej i ony. Největší překvapení bylo, když jsem nedávno přišla do rodiny mého syna a on, který k vaření a pečení přistupuje jen z dálky, upekl také tvarohový krémeš.

Na tomto příkladu aspoň vidíte, že jej dokáže upéct každý a že je zcela jednoduchý, potřebujete jenom ty správné suroviny a mixér. Při tom všem vypadá a chutná opravdu luxusně. Nechte si chutnat! Je to lahůdka.

Recept na krémový zákusek Nebe v puse – tvarohový krémovník, který zvládne každý a chutná božsky

Ingredience pro přípravu základu

  • 220 g mouky
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 vejce
    • 1 vejce celé
    • 2 žloutky
  • 1 polévková lžíce prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilkového cukru

Ingredience na přípravu náplně

  • 500 g tvarohu z alobalu
  • 500 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového pudinku anebo Zlatého klasu (prášek s vanilkovou příchutí)
  • 150 ml rostlinného oleje
  • 4 vejce
    • 1 celé vejce
    • 3 žloutky
  • 1 balíček vanilkového cukru

Ingredience na přípravu sněhu

  • 5 bílků
  • 5 polévkových lžic krupicového cukru

Postup přípravy

1. V misce smícháme ingredience pro přípravu těsta a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalené do folie dáme na půl hodiny do chladu.

2. Těsto vyválíme na pomoučeném válu a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem.

Připravíme si těsto.
Připravíme si těsto.

3. V mixéru (anebo v misce šlehačem) rozmixujeme všechny suroviny určené pro náplň a nalijeme na připravené těsto

Vyšleháme náplň, kterou vylijeme na těsto.
Vyšleháme náplň, kterou vylijeme na těsto.

4. Dezert dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 40 minut. Během pečení si vyšleháme tuhý sníh z bílků a cukru.

Vyšlehaný krém je hladký a hustý.
Vyšlehaný krém je hladký a hustý.

5. Sníh natřeme na předpečený moučník, vidličkou můžeme udělat ve sněhu vzory a dáme dopéct do trouby na 160 stupňů asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Vyšleháme si sníh a natřeme na nedopečený dezert.
Vyšleháme si sníh a natřeme na nedopečený dezert.
Se sněhem dopékáme 10 minut na nízké teplotě.
Se sněhem dopékáme 10 minut na nízké teplotě.

Tipy na variace tvarohového dezertu

Velice chutný a trochu jiný dezert dosáhneme i přidáním kakaa do těsta. Tento dezert je výborný na oba způsoby – s těstem tmavým i světlým.

No related post selected.

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest