Tvarohový krémeš, nazývaný i tvarohový krémovník, je skutečně nebe v puse. Každý, kdo jej totiž ochutnal, nemohl pochopit, co je v něm tak dobrého a lahodného. U nás se totiž tento dezert pekl celé moje dětství a byl můj nejvíce oblíbený. Dokonce jsem jej pekla i pak já svým dětem, oblíbily si jej i ony. Největší překvapení bylo, když jsem nedávno přišla do rodiny mého syna a on, který k vaření a pečení přistupuje jen z dálky, upekl také tvarohový krémeš.
Na tomto příkladu aspoň vidíte, že jej dokáže upéct každý a že je zcela jednoduchý, potřebujete jenom ty správné suroviny a mixér. Při tom všem vypadá a chutná opravdu luxusně. Nechte si chutnat! Je to lahůdka.
Recept na krémový zákusek Nebe v puse – tvarohový krémovník, který zvládne každý a chutná božsky
Ingredience pro přípravu základu
- 220 g mouky
- 120 g moučkového cukru
- 3 vejce
- 1 vejce celé
- 2 žloutky
- 1 polévková lžíce prášku do pečiva
- 1 balíček vanilkového cukru
Ingredience na přípravu náplně
- 500 g tvarohu z alobalu
- 500 ml mléka
- 1 balíček vanilkového pudinku anebo Zlatého klasu (prášek s vanilkovou příchutí)
- 150 ml rostlinného oleje
- 4 vejce
- 1 celé vejce
- 3 žloutky
- 1 balíček vanilkového cukru
Ingredience na přípravu sněhu
- 5 bílků
- 5 polévkových lžic krupicového cukru
Postup přípravy
1. V misce smícháme ingredience pro přípravu těsta a rukama vypracujeme hladké těsto, které zabalené do folie dáme na půl hodiny do chladu.
2. Těsto vyválíme na pomoučeném válu a přeneseme na plech vystlaný pečícím papírem.
3. V mixéru (anebo v misce šlehačem) rozmixujeme všechny suroviny určené pro náplň a nalijeme na připravené těsto
4. Dezert dáme předpéct do vyhřáté trouby na 180 stupňů na cca 40 minut. Během pečení si vyšleháme tuhý sníh z bílků a cukru.
5. Sníh natřeme na předpečený moučník, vidličkou můžeme udělat ve sněhu vzory a dáme dopéct do trouby na 160 stupňů asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.
Tipy na variace tvarohového dezertu
Velice chutný a trochu jiný dezert dosáhneme i přidáním kakaa do těsta. Tento dezert je výborný na oba způsoby – s těstem tmavým i světlým.
No related post selected.